Dalinuosi receptu.
Bulvių ir kalafiorų blyneliai su pievagrybių įdaru
Reikės (iš šio kiekio išeis 4 dideli blyneliai):
- 420 g nuluptų su lupena virtų bulvių,
- 200 g virto kalafioro (virti 4-5 min. pasūdytame vandenyje),
- 1 kiaušinio,
- 150-170 g miltų (priklauso nuo kiaušinio dydžio, tešla turi nelipti prie rankų),
- druskos,
- miltų blyneliams apvolioti,
- aliejaus kepti.
Įdaras:
- apie 200 g pievagrybių (aš naudojau rudus),
- 0,5 nedidelio svogūno,
- druskos, pipirų,
- smulkintų petražolių
- Jeigu norisi, į įdarą galima dėti grietinės.
Kaip gaminti
Įdaras. Svogūną ir pievagrybius smulkiai supjaustyti, pakepinti keptuvėje, kol svogūnai suminkštės, berti druskos, pipirų ir smulkintų petražolių. Nuimti nuo viryklės ir palikti atvėsti.
Tešla. Bulves ir kalafiorą sutarkuoti burokų trintuve, įmušti kiaušinį, berti druskos, miltų ir suminkyti tešlą. Padalinti į 4 vienodas dalis, padaryti paplotėlį, dėti įdaro, užspausti kraštus, suformuoti blynelį, apvolioti šiek tiek miltuose ir kepti keptuvėje ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių.
Patiekti su grietine ar padažu.
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“