Varškės ir braškių tortas: gaivu, lengva ir nereikia kepti

Nekeptas braškių tortas – dar vienas mano fantazijos „vaisius“. Braškės, varškė, baltasis šokoladas ir minkšti vafliukai puikiai dera kartu. Pabandykite! Turėtų patikti.

Braškių ir varškės tortas.<br>A.Labanauskas (Facebook/Andželikos virtuvėlė) nuotr.
Braškių ir varškės tortas.<br>A.Labanauskas (Facebook/Andželikos virtuvėlė) nuotr.
Braškių ir varškės tortas.<br>A.Labanauskas (Facebook/Andželikos virtuvėlė) nuotr.
Braškių ir varškės tortas.<br>A.Labanauskas (Facebook/Andželikos virtuvėlė) nuotr.
Braškių ir varškės tortas.<br>A.Labanauskas (Facebook/Andželikos virtuvėlė) nuotr.
Braškių ir varškės tortas.<br>A.Labanauskas (Facebook/Andželikos virtuvėlė) nuotr.
Tortui reikia štai tokių minkštų vafliukų.<br>A.Labanauskas (Facebook/Andželikos virtuvėlė) nuotr.
Tortui reikia štai tokių minkštų vafliukų.<br>A.Labanauskas (Facebook/Andželikos virtuvėlė) nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

Jun 4, 2018, 7:37 PM, atnaujinta May 30, 2023, 9:54 AM

Nekeptas braškių ir varškės tortas

Reikės (20 cm skersmens torto formai):

  • 10 vnt. minkštų vafliukų,
  • 250 g kreminės varškės,
  • 145 g neriebaus natūralaus jogurto,
  • 100 g baltojo šokolado,
  • 150 g grietinėlės (naudojau 19 % rieb., bet tinka ir kitokia),
  • 13 g smulkios želatinos + 7 v. š. vandens,
  • cukraus ar stevijos pagal skonį,
  • 100 g supjaustytų kvadratėliais braškių.

Braškių tyrelei:

  • 250 g braškių,
  • cukraus ar stevijos pagal skonį,
  • 8 g smulkios želatinos + 4 v. š. vandens.

Gaminimo eiga

Kremas. 13 g želatinos užmerkti vandenyje, palikti 10 min. pastovėti, po to pakaitinti, kad visiškai ištirptų.

Šokoladą išlydyti ir išplakti su varške, jogurtu, cukrumi ar stevija, įmaišyti ištirpintą (bet ne karštą) želatiną.

Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į varškės-šokolado kremą.

Braškių tyrelė. Užmerkti 8 g želatinos. Braškes nuplauti, sudėti į trintuvę ir sutrinti su cukrumi ar stevija.

Tyrelę supilti į mažą puodą, taip pat įpilti išbrinkusią želatiną ir trumpai pakaitinti, bet neužvirti, tik tiek, kol ištirps želatina. Tada perpilkite į dubenėlį ir įdėkite trumpam į šaldytuvą, kad atvėstų.

O dabar renkame tortą.

Torto formą iškloti kepimo popieriumi (bus lengviau išimti tortą), supjaustyti skersai vafliukus į trikampius ir dėti ratu ant dugno (5 vnt. pirmam sluoksniui ir 5 vnt. antrajam).

Ant jų pilti pusę paruošto kremo, dėti supjaustytas (100 g) braškes ir apšlakstyti keliais šaukštais braškių tyrelės.

Vėl dėti vafliukų sluoksnį, kelis šaukštus baltojo kremo ir braškių tyrelės, paskirstyti, pamaišyti ir vėl dėti kremo, tyrelės ir maišyti. Taip supilti visą kremą ir tyrelę.

Tortas surinktas – gali keliauti į šaldytuvą. Aš jį gaminau vakare, tai palikau šaldytuve per visą naktį.

Puošti pagal fantaziją. Šį kartą aš torto kraštų nepuošiau, tik ant viršaus uždėjau kelias braškes.

Skanaus!

Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.