Nekeptas maskarponės tortas
Ingredientai:
- sausainiai: 300 g,
- sviestas: 100 g,
- maskarponė: 250 g,
- vanilės ekstraktas: 1 arb. š.,
- citrinų sultys: pagal skonį,
- grietinėlė: 200 g,
- želatinos: 2 arb. š.
Pagrindas
Sutrupiname sausainius ir sumaišome su ištirpintu sviestu. Gautą masę dedame į formą ir prispaudžiame šaukštu. Įdedame į šaldytuvą, kol ruošime kremą.
Kremas
Varškės kremą (maskarponę) sumaišome su cukraus pudra, citrinos sultimis (pagal skoni), vanilės ekstraktu, išplakta grietinėle ir ištirpinta želatina.
Gautą masę sudedame į formą su pagrindu ir apibarstome likusiais sausainių trupiniais.
Palaikome šaldytuve 4 valandas, galima ir visą naktį. Skanaus!