O man po ilgos pertraukos išsitraukus gruzdintuvę teks jos dar nekišti giliai į spintelę, nes su šiais vištienos kąsneliais atsirado galybė idėjų.
Vištienos grynuoliai
Reikės:
- 1 kg vištienos filė (arba kitokios mėsos be kaulo),
- 2 šaukštų saldžiosios paprikos miltelių,
- 2 stiklinių kefyro,
- 1,5 stiklinės miltų,
- 2 kiaušinių,
- 1 stiklinės džiūvėsėlių,
- žiupsnelio vištienos prieskonių,
- aliejaus kepimui.
Kaip gaminti
Vištieną supjaustykite 2-3 kąsnių dydžio gabaliukais.
Berkite ant vištienos paprikos miltelius, prieskonius, gerai išmaišę užpilkite kefyrą ir palikite pasimarinuoti 1 val.
Į atskirus dubenėlius supilkite miltus, džiuvėsėlius ir plaktus kiaušinius.
Ištraukę vištieną iš marinato nusausinkite, apvoliokite miltuose, tada kiaušinių plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose.
Dėkite į įkaitintą iki 170 C temperatūros aliejų ir kepkite 10 min., kol gražiai apskrus.
Valgykite su pasirinktu garnyru.
Šaltinis – “Samčio užrašai“.