Mėsos kukuliai pomidorų padaže
Reikalingi produktai:
- 500 g faršo;
- 100 g ryžių (nevirtų svoris);
- 1 svogūnas;
- 1 morka;
- 1 šaukštas majonezo;
- mėsos prieskonių;
- druskos, pipirų.
Padažui:
- 0,5 stiklinės vandens;
- 4 v. š. pomidorų padažo;
- 2 v. š. grietinės;
- 2 v. š. majonezo;
- 1 v. š. miltų;
- druska, mėgstami prieskoniai.
Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti. Morką sutarkuoti smulkia tarka ir apkepinti kartu su svogūnais. Kepant morkas ir svogūnus juos galima paskaninti prieskoniais.
Faršą sumaišyti su ryžiais, morkomis, svogūnais, majonezu, įberti druskos, prieskonių. Suformuoti nedidelius kukulius ir dėti juos į kepimo formą.
Sumaišyti padažo ingredientus ir užpilti kukulius. Uždengti viską folija ir kepti orkaitėje 200 C apie 50 min. Kepimo pabaigoje foliją nuimti ir dar apie 5-10 min. pakepti, kad gražiai apskrustų.
Jei padažas neapsemia teftelių, kepdami karts nuo karto apipilkite jų viršų padažu.
Skanaus!
Šaltinis – „Jurgitos receptai“