Be to, tai patiekalas, kuris neatima daug laiko.
Jeigu po darbo norite bendrauti, sportuoti, o ne stovėti virtuvėje, salotos – vienas geriausių pasirinkimų.
Dalijamės trimis salotų, kurios gali pakeisti vakarienę, receptais.
Salotos su vištiena ir avokadais
Skanios, sočios ir maistingos salotos patiks visiems sveikuoliams.
Reikės:
1 avokado,
pusės puodelio pjaustytos virtos vištos mėsos,
vieno kietai virto kiaušinio,
poros saujų špinatų lapelių, gražgarsčių arba kitų salotų,
nedidelio obuolio,
natūralaus jogurto,
druskos, pipirų.
Viską supjaustykite, sumaišykite su salotomis, apliekite jogurtu, paskaninkite druska, pipirais ir patiekite. Jei nebijote kalorijų, jogurtą pakeiskite majonezu.
Avinžirnių salotos su pomidorais ir sūriu
Greitai pagaminamos salotos patiks tiems, kurie nori skanaus ir greito rezultato.
Reikės:
nedidelės skardinės konservuotų avinžirnių;
dviejų didelių pomidorų arba pusės stiklinės vyšninių pomidoriukų;
agurko (nebūtinai);
60 fetos sūrio;
žiupsnio Kajeno pipirų;
3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
druskos, pipirų;
šviežių bazilikų lapelių.
Avinžirnius nusunkti. Pomidorus supjaustyti (jeigu tai vyšniniai pomidoriukai – perpjauti per pusę). Susmulkinti fetos sūrį. Viską sumaišyti, apšlakstyti aliejumi, berti druskos, pipirų.
Lašišos salotos su daržovėmis
Šios salotos patiks žuvies mėgėjams. Lašišą galima pakeisti krevetėmis, o daržoves naudoti tokias, kokių turite ar mėgstate.
Reikės:
gabalėlio lašišos filė;
vyšninių pomidoriukų;
špinatų lapų;
salotų lapų;
ridikėlių;
agurko;
druskos, pipirų;
citrinos;
alyvuogių aliejaus.
Lėkštėje išdėliokite nuplautus salotų lapus, supjaustytas daržoves.
Lašišą apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių, baigiant kepti apibarstykite druska ir pipirais.
Dėkite žuvį ant daržovių, užspauskite citrinos sulčių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir patiekite.
Skanaus!
Daugiau salotų receptų rasite čia: