Sočios ir maistingos salotos pakeis vakarienę: trys receptai

Salotos – tai nebūtinai tiktai daržovės. Yra salotų, kurios gali pakeisti visavertę vakarienę: jų suvalgę jausitės sotūs, tačiau neapsunkę. O ko daugiau reikia vakare?

 Salotos su lašiša.<br> 123rf nuotr.
 Salotos su lašiša.<br> 123rf nuotr.
 Avinžirnių ir pomidorų salotos.<br> 123rf nuotr.
 Avinžirnių ir pomidorų salotos.<br> 123rf nuotr.
 Salotos su lašiša.<br> 123rf nuotr.
 Salotos su lašiša.<br> 123rf nuotr.
 Vištienos ir avokadų salotos.<br> 123rf nuotr.
 Vištienos ir avokadų salotos.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 26, 2017, 4:08 PM, atnaujinta Apr 6, 2019, 4:21 PM

Be to, tai patiekalas, kuris neatima daug laiko. 

Jeigu po darbo norite bendrauti, sportuoti, o ne stovėti virtuvėje, salotos – vienas geriausių pasirinkimų. 

Dalijamės trimis salotų, kurios gali pakeisti vakarienę, receptais.

Salotos su vištiena ir avokadais 

Skanios, sočios ir maistingos salotos patiks visiems sveikuoliams.

Reikės: 

1 avokado,

pusės puodelio pjaustytos virtos vištos mėsos, 

vieno kietai virto kiaušinio,

poros saujų špinatų lapelių, gražgarsčių arba kitų salotų, 

nedidelio obuolio,

natūralaus jogurto, 

druskos, pipirų. 

Viską supjaustykite, sumaišykite su salotomis, apliekite jogurtu, paskaninkite druska, pipirais ir patiekite. Jei nebijote kalorijų, jogurtą pakeiskite majonezu. 

Avinžirnių salotos su pomidorais ir sūriu

Greitai pagaminamos salotos patiks tiems, kurie nori skanaus ir greito rezultato.

Reikės: 

nedidelės skardinės konservuotų avinžirnių; 

dviejų didelių pomidorų arba pusės stiklinės vyšninių pomidoriukų; 

agurko (nebūtinai); 

60 fetos sūrio; 

žiupsnio Kajeno pipirų; 

3 šaukštų alyvuogių aliejaus; 

druskos, pipirų;

šviežių bazilikų lapelių.

Avinžirnius nusunkti. Pomidorus supjaustyti (jeigu tai vyšniniai pomidoriukai – perpjauti per pusę). Susmulkinti fetos sūrį. Viską sumaišyti, apšlakstyti aliejumi, berti druskos, pipirų. 

Lašišos salotos su daržovėmis 

Šios salotos patiks žuvies mėgėjams. Lašišą galima pakeisti krevetėmis, o daržoves naudoti tokias, kokių turite ar mėgstate.

Reikės: 

gabalėlio lašišos filė; 

vyšninių pomidoriukų;

špinatų lapų;

salotų lapų; 

ridikėlių;

agurko; 

druskos, pipirų;

citrinos;

alyvuogių aliejaus. 

Lėkštėje išdėliokite nuplautus salotų lapus, supjaustytas daržoves. 

Lašišą apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių, baigiant kepti apibarstykite druska ir pipirais. 

Dėkite žuvį ant daržovių, užspauskite citrinos sulčių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir patiekite.

Skanaus!

Daugiau salotų receptų rasite čia:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.