Sausainiai per 15 minučių: kai norisi ko nors saldaus ir žaibo greičiu

Kukurūzų dribsnių šiaip nevalgau. Jie mano spintelėje atsidūrė prieš keletą mėnesių, kai porai dienų turėjome svečių su vaikais. 

 Kukurūzų dribsnių sausainiai.<br> Nuotr. iš „Baking secrets".
 Kukurūzų dribsnių sausainiai.<br> Nuotr. iš „Baking secrets".
 Kukurūzų dribsnių sausainiai.<br> Nuotr. iš „Baking secrets".
 Kukurūzų dribsnių sausainiai.<br> Nuotr. iš „Baking secrets".
Daugiau nuotraukų (2)

Ernesta Videikienė, „Baking secrets"

May 2, 2017, 2:51 PM, atnaujinta May 3, 2023, 11:52 AM

Norėjosi turėti atsargai kažko greitai paruošiamo, jei kartais vaikas nevalgytų įprastų pusryčių: kiaušinių, blynų ar sumuštinių. Taip ir liko nuo to karto pusė didelio pakelio sausų pusryčių.

Vis mąsčiau, ką būtų galima su jais padaryti, nes su pienu valgyti nelabai norėjosi. 

Perverčiau Beatos kepinių knygą ir pasirinkau šį receptą. Juolab, kad sausainių buvau ragavusi prieš keletą metų. Tuomet žmonos keptais sausainiais pavaišino kolega. 

Labai paprastai ir greitai juos iškepsite. Užtruksite vos 15 minučių. Receptas puikiai tiks, kai norisi, ko nors saldaus žaibišku greičiu. 

Keletas mano pastebėjimų. Iš karto apsidraudžiau ir savo kepimo skardas ištepiau aliejumi ir įklojau kepimo popierių, nes knygoje rašoma, jog sausainiai gana lipnūs ir priklausomai nuo kepimo popieriaus kokybės, gali prilipti. Taigi, nerizikavau. Sausainiai neprilipo, nors buvo šiek tiek kibūs. 

Jokiu būdu sausainių nepalikite atvėsti skardoje, nes vėlgi jie gali prilipti. Išėmę iš orkaitės, palaukite keletą minučių ir tik tuomet perkelkite atvėsti ant grotelių. 

Šiaip visai skanūs sausainiai, saldoki, su priedais: aguonomis, saulėgrąžomis, sezamo sėklomis. Jei norite, galite įdėti riešutų. 

Minusas tas, kad jie ganėtinai lipnūs ir valgant kimba prie dantų. Bet kam nebaisu pamesti protezų, tiems siūlau drąsiai.  

Iš nurodyto kiekio išeina apie 20 sausainių.

Kukurūzų dribsnių sausainiai

Receptas adaptuotas iš Beatos Nicholson „Kepinių knygos"

Ingredientai:

  • 125 g kukurūzų dribsnių (sausų pusryčių, tokių kaip „Kellogg's"),
  • 1/2 indelio (apie 200 g) saldaus kondensuoto pieno,
  • 1 šaukštas aguonų,
  • 1 šauštas sezamo sėklų,
  • saujelė lukštentų saulėgrąžų. 

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Kepimo formas patepkite aliejumi ar sviestu ir išklokite kepimo popieriumi, nes sausainiai labai lipnūs ir gali prilipti.

2. Dubenyje sumaišykite visus produktus.

3. Šaukštu dėkite sausainius ant kepimo formos. Žiūrėkite, kad dribsniai būtų vienoje krūvelėje, kad nepalaidi.

4. Kepkite 9-10 minučių. Ištraukę iš orkaitės palaukite 2-3 minutes ir tik tuomet perkelkite  sausainius ant grotelių. Neleiskite sausainiams atvėsti skardoje, nes gali prikibti.

„Baking secrets"

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.