Kadangi naminį sūrį būtų nuodėmė kepti, renkuosi prekybos centruose siūlomus pigesnius sūrius.
Valgome keptą sūrį karštą kaip pietų patiekalą, su šviežiais pomidorais ir žalumynais - man labai patinka tas girgždančios varškės pojūtis.
Arba iškepusį sūrį atvėsinu, pjaustau storesniais griežinėliais ir tiekiu kaip užkandį.
Mums gardžiausias česnakinis su džiovintais pomidorais, o jį gaminu taip.
2 nedideliems sūriams pagardinti reikia:
- 1 v. š. džiovintų pomidorų (konservuotų aliejuje),
- 6 skiltelių česnako,
- džiovintų čiobrelių,
- maltų raudonųjų pipirų,
- maltų citrinpipirių,
- rupios jūros druskos.
Sūrius išimu iš pakuočiu, nusausinu popieriniais rankluosčiais.
Skardelę ištiesiu kepimo popieriumi ir jį konditeriniu teptuku patepu džiovintų pomidorų aliejumi.
Sudedu sūrius ir juos taipogi aptepu kvapniuoju aliejumi.
Česnakus ir pomidorus supjaustau plonais griežinėliais, juos tolygiai paskirstau ant sūrių.
Tuomet beriu po žiupsnį visų prieskonių. Beje, jei sūris be kmynų, galima užberti ir jų.
Sūrius dedu į orkaitę, jungiu 180C ir kepu 30-40 min.
Karštus dedu į lėkštes su jau paruoštu garnyru.
Šaltiems užkandžiams atvėsusius sūrius dedu į šaldytuvą 4-5 valandoms ir tik tuomet tiekiu.
Šaltinis - „Kūmutės virtuvė“