Net pagalvojau, kad galima ir dažniau šeimynėlę nudžiuginti šiuo patiekalu.
Neabejoju, kad „Kijevo“ kotletai patiks net išrankiausių skoniui.
„Kijevo“ kotletai
Reikės:
- 2 vištienos krūtinėlių,
- 70 g sviesto,
- 3 kiaušinių,
- miltų,
- džiūvėsėlių,
- krapų,
- petražolių,
- druskos,
- pipirų,
- aliejaus.
Kaip gaminti
Sviestą (kambario temperatūros) sumaišiau su smulkintais krapais, petražolėmis ir padalijau į 4 pailgus piršto storio gabaliukus, kuriuos susukau į maistinę plėvelę ir įdėjau į šaldiklį sušalti.
Vištienos krūtinėlę perpjoviau išilgai ir išmušiau (kad nesitaškytų, gabaliukus mušiau padėjusi tarp kepimo popieriaus).
Vištienos gabaliukus pagardinau druska ir pipirais.
Į kiekvieną vištienos gabaliuką įdėjau sušalusio sviesto (dėjau ant kraštelio) ir susukau.
Susuktas vištienos krūtinėles apvoliojau miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose, po to vėl kiaušinio plakinyje ir vėl džiūvėsėliuose (truputį paspaudžiau, kad suteikčiau formą).
Į vos įkaitintą aliejų sudėjau paruoštas vištienos krūtinėles ir viriau apie 12–15 min.
Štai ir viskas. „Kijevo“ kotletai paruošti.
Garnyrui bulvių košė tiko nuostabiai.
Tikrai nėra taip sudėtinga paruošti, gaminkite ir džiuginkite savo artimuosius nuostabiu patiekalu.
Skanaus!
Šaltinis – „Gamink su Audrone“.