Universali tešla tiks bet kokiems daržovių ir sūrio pyragams

Nesaldūs pyragai vis dažniau atsiduria ant lietuvių stalo. Kepiniai su įvairiausiais įdaras puikiai tinka ir šeimai, ir svečiui, jie gali būti valgomi kaip užkandis ar vakarienė.  

 Pyragas su pomidorais ir sūriu.<br> 123rf
 Pyragas su pomidorais ir sūriu.<br> 123rf
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2017, 9:18 AM, atnaujinta May 22, 2023, 11:12 AM

Tokie pyragai labai tinka ir iškylai. Tik nemanykite, kad juos sunku iškepti.

Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen pasakoja, kad užtenka žinoti vieną tešlos pagrindo receptą – įdarui naudojant vis kitas daržoves, sūrius ar kitus priedus galima kas kartą išsikepti vis kitokį pyragą. 

Kulinarė pasidalino tešlos receptu, kuris yra universalus ir tinka įvairiausiems pyragams. 

Varške pagardinta tešla bus ypač minkšta bei puri. 

Tešlai reikės: 

  • 140 g miltų; 
  • 200 g liesos varškės; 
  • 8 arbatinių šaukštelių sviesto; 
  • druskos. 

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, varškę, minkštą sviestą ir žiupsnelį druskos. Ingredientus išminkykite iki vientisos masės. Susukite tešlą į rutuliuką, įvyniokite į plėvelę ir padėkite 30 minučių į šaldytuvą. 

Atvėsintą tešlą iškočiokite ir išklokite ja skardą. Nepamirškite tešla padengti ir skardos kraštus. 

Tešlą pabadykite šakute, uždėkite sunkią lėkštę ir palaikykite šaldytuve dar 30 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite pagrindą 8 minutes. 

Pyrago pagrindui iškepus, išimkite jį iš orkaitės ir atvėsinkite.

Kaip pasakoja IKI kulinarė, tokią pasiruoštą tešlą galite naudoti su bet kokiu mėgstamu įdaru, tačiau pirmam kartui kulinarė siūlo išbandyti būtent pomidorų ir sūrio įdarą. 

Įdarui reikės: 

  • 2 arbatinių šaukštelių Dižono garstyčių; 
  • 3 didelių pomidorų; 
  • 50 g kietojo sūrio; 
  • 50 g fermentinio sūrio; 
  • 50 g mocarelos; 
  • druskos, pipirų;
  • bazilikų.

Iškepusį pyrago pagrindą ištepkite garstyčiomis. Griežinėliais supjaustykite pomidorus ir juos išdėliokite ant pyrago. Pomidorus pabarstykite druska, pipirais bei smulkiai pjaustytais šviežiais bazilikais. 

Ant viršaus užberkite tarkuotą sūrį. 

Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.