Bandžiau ieškoti skanių, sveikų ir mažai kalorijų turinčių kepinių, tačiau tokių nėra labai daug, o jei ir yra, manęs jie nesužavėjo. Taigi, kol kas vis dar ieškau.
Šį receptą radau būtent tuomet, kai ieškojau sveikuoliškų kepinių variantų. Nors tai ne kepinys, o desertas, jis mane labai suintrigavo. Juolab, kad seniai norėjau paragauti šaldytų bananų.
Taigi, kelios minutės, ir desertas pagamintas. Šaldyti ar nešaldyti –jums spęsti. Ragavau nešaldytus – skanu, paprasti bananai su šokoladu, bet man vis dėlto labiau patiko šaldyti. Labai atgaivina, tai tarsi maži ledų gabaliukai.
Jei išimsite iš šaldymo kameros, nebeatšildykite, nes bananai patęžta ir jau nelabai skaniai valgosi.
Kadangi liko šiek tiek šokolado-riešutų mišinio, pabandžiau pamirkyti kelias braškes ir obuolių skilteles. Vyrui labai patiko braškės, net labiau nei bananai, o obuoliai kažkaip nelabai tiko.
Apibendrinant – tai puikus desertas-užkandis sveikuoliams ir dietų besilaikantiems. Norint dar sveikesnio varianto galima naudoti natūralų riešutų sviestą ar geresnės rūšies šokoladą.
Skonis. Labai gaivinantys, tarsi ledai su šokolado glaistu, bananiniai užkandukai. Naudojau riešutų sviestą su riešutų gabaliukais – tai pridėjo traškumo ir sodresnio riešutų skonio.
Ką daryčiau kitaip kitąkart. Kadangi naudojau pienišką šokoladą, kitąkart pabandyčiau su kitu šokoladu: juoduoju ar netgi baltuoju.
Šaldyti bananų kąsneliai
Ingredientai:
- 2 bananai,
- 60 g šokolado (juodo, pieniško ar kitokio),
- 60 g riešutų sviesto,
- kokosų drožlių.
Gaminimo eiga
1. Kiekvieną bananą supjaustykite į 5-6 dalis.
2. Šokoladą ir riešutų sviestą dėkite į dubenėlį virš puodo su verdančiu vandeniu, ištirpinkite.
3. Merkite bananus į šokolado ir riešutų sviesto mišinį. Išdėliokite ant popieriaus.
4. Apibarstykite kokosų dožlėmis.
5. Dėkite bananus į šaldymo kamerą valandai, kol sukietės.
Šaltinis –„Baking secrets“