Įdaryta vištiena – tiesiog nuostabi. Galvą dedu už šį receptą

2017 m. birželio 20 d. 15:19
„Riebus katinas“
Daug, labai daug eksperimentų atlikau, norėdamas paruošti įdarytą vištienos kepsnį. Ir šiandien priėjau išvados, kad vytinti pomidorai tam tinka labiausiai. 
Daugiau nuotraukų (3)
Tad su malonumu dalinuosi šio sultingo kepsnio receptu. Galvą dedu: jo skonis – superinis.
Vytintais pomidorais įdaryta vištienos krūtinėlė 
Reikės: 
  • 4 vištienos filė puselių, 
  • 130 g mocarelos sūrio, 
  • 130 g vytintų pomidorų, 
  • žiupsnelio petražolių, 
  • 2 v.š. garstyčių, 
  • druskos, 
  • pipirų. 
Vištienos gabaliukuose peiliu padarome „kišenes“, į kurias po to prikimšime įdaro.
Gerai ištriname prieskoniais tiek išorę, tiek vidų. Tada uždedame garstyčių ir įtriname. Paliekame kelioms valandoms marinuotis. 
Įdaras 
Vytintus pomidorus, mocarelą, petražoles susmulkiname ir sumaišome. 
Aš perku vytintus pomidorus aliejuje, tad jei pirksite tiesiog vytintus, prieš naudodami juos užmerkite kelioms minutėms į karštą vandenį, kad jie išmirktų.
Tada turinio pridedame į vištienos kišenes tiek, kad  dantų krapštukais būtų galima sukabinti kraštus. Dantų krapštukai reikalingi tam, kad neišbėgtų išsilydęs sūris. 
 
Tada kepame. Aš kepu cikloninėje krosnelėje 200 C apie 20 min. Manau, panašiai reiktų kepti ir orkaitėje. Žodžiu, kepate, kol vištiena gražiai paskrunda. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.