Sicilietiškai paruošti makaronai. Iš džiaugsmo norėsis dainuoti

Katanijoje, rytinėje Sicilijos pakrantėje, pasakojama legenda, kad šie makaronai dedikuoti Vincenzo Bellini, garsiosios operos „Norma“ autoriui. 

Sorrento, resotoranas, italų, aušros vartų, gatvė, maistas, pristatymas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Sorrento, resotoranas, italų, aušros vartų, gatvė, maistas, pristatymas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Makaronai „Norma“.
 Makaronai „Norma“.
Sorrento, resotoranas, italų, aušros vartų, gatvė, maistas, pristatymas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Sorrento, resotoranas, italų, aušros vartų, gatvė, maistas, pristatymas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Sorrento, resotoranas, italų, aušros vartų, gatvė, maistas, pristatymas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Sorrento, resotoranas, italų, aušros vartų, gatvė, maistas, pristatymas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Sorrento, resotoranas, italų, aušros vartų, gatvė, maistas, pristatymas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Sorrento, resotoranas, italų, aušros vartų, gatvė, maistas, pristatymas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2017-06-26 11:58, atnaujinta 2017-06-29 12:22

Tikroji istorija – ne mažiau elegantiška. 

Vakarienės aktoriaus Angelo Musco name metu, kai jo svainė Saridda patiekė šiuos makaronus, patiekalo paragavęs komedijų autorius Nino Martoglio, regis, sušuko: „Ponia Saridda, šie makaronai – lyg „Norma“! - taip pažymėdamas, kad jų skonis vertas nuostabiosios operos arijų grožio. 

Makaronai „Norma“

Ingredientai 2 asmenims: 

200 gramų „maccheroni“ ar „rigatoni“ makaronų,

100 gramų pomidorų tyrės,

1 didelis baklažanas,

4 baziliko lapeliai,

1 česnako skiltelė,

sūdytos rikotos,

ypač tyro alyvuogių aliejaus,

druskos. 

Nuplaukite, supjaustykite gabalėliais baklažaną, pasūdykite jį koštuve, palikite vieną valandą nuvarvėti, kad jis netektų kartaus skonio. 

Tuomet paruoškite pomidorų padažą: paskrudinkite česnako skiltelę, supilkite pomidorų tyrę ir patroškinkite. Baigiant troškintis, įdėkite 2 baziliko lapelius. 

Perplaukite baklažanus, nusausinkite juos ir pakepinkite keptuvėje gausiame alyvuogių aliejaus kiekyje, kol jie apskrus. 

Apkepusius baklažanus išdėliokite ant gerai drėgmę sugeriančio popieriaus lapo, kad nusausintumėte aliejaus perteklių. 

Pradėkite virti makaronus (jie turi būti išvirti al dente), o per tą laiką keptuvėje sumaišykite pomidorų padažą su baklažanais ir į jį patarkuokite truputį sūdytos rikotos.

Nukoškite makaronus ir sumaišykite juos su padažu. Šiek tiek padažo pasilikite. Serviruodami patiekalą lėkštėse, ant makaronų dar uždėkite truputį likusio padažo, užberkite rikotos ir papuoškite baziliko lapeliais.

Prie šio patiekalo siūlomas vynas – „Nero d’Avola“, kurio alkoholio tūris neviršija 13º.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.