Pyragas, mano nelaimei, gavosi tobulai skanus, o nelaimei todėl, kad nenurimsiu, kol nesuvalgysiu.
Šokoladinis pyragas (braunis) su varške ir vyšniomis
Reikės:
- 250 g sviesto,
- 5 kiaušinių,
- 300 g cukraus,
- 70 g kakavos miltelių,
- 150 g miltų (naudojau sumaišytus su kepimo milteliais),
- druskos.
Varškės masei:
- 300 g kreminės varškės,
- 1 kiaušinio,
- 150 g cukraus,
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus,
- 50 g miltų,
- 150 g vyšnių arba trešnių.
Kaip gaminti
Ištirpinkite sviestą ir šiek tiek atvėsinkite.
Kiaušinius plakite su cukrumi, kol pašviesės ir taps puri masė. Po truputį supilkite sviestą. Suberkite sausus produktus ir išmaišykite.
Varškės masei visus produktus išmaišykite iki vientisos masės.
Į kepimo popieriumi ištiestą skardą supilkite 3/4 rudos tešlos, paskleiskite skardoje, tada supilkite varškės masę, paskleiskite per visą plotį, o ant viršaus supilkite likusią rudą masę.
Peiliu pabraižykite per tešlos sluoksnį, kad abi masės šiek tiek susimaišytų ir sukurtų marmuro sluoksnį.
Sudėliokite ant viršaus nuplautas vyšnias, iš kurių išimti kauliukai, įspauskite į tešlą.
Kepkite 180 C temperatūroje apie 45 min. arba, kol pyragas iškeps.
Pjaustykite atvėsusį.