Šiuos agurkus garnyrui pjaustau itin plonai, nes jie maloniai kandžioja liežuvį.
Agurkėliai tiks ir ypatingoms mišrainėms ir, žinoma, užkandėlėse.
Agurkus nuplaunu, juos standžiai sukišu į norimo dydžio stiklainius (visgi optimaliausi užsukami 0,7 l).
Kartu su agurkais dedu krapų kotų ar žiedynų, kelias česnakų skilteles, lauro lapą 1 riekelėmis pjaustytą 6-10 cm aitriąją papriką.
Stiklainius skildinai pripildau vandeniu, vandenį nupilu į indą, kuriame galima išmatuoti reikiamą vandens kiekį.
Tuomet tą patį kiekį vandens pilu iš krano į puodą, kaičiu ugnį ir laukiu, kol vanduo užvirs.
1 l vandens skaičiuoju:
- 5 v. š. cukraus,
- 1 v. š. druskos,
- 200 ml 9 proc. acto arba 250 ml 6 proc. obuolių acto.
Verdu, kol cukrus ir druska ištirpsta. Toliau jau – nuotaikos reikalas. Jei spaudžia laikas – stiklainius su agurkais sudedu ant orkaitės grotelių, jungiu 100 C ir kaitinu apie 30 min., agurkai turi pakeisti spalvą, tai ir yra ženklas, kad kaitinti užtenka.
Jei turiu laiko – užpilu agurkus marinatu, palaukiu, kol atvės, tuomet stiklainių turinį vėl supilu į puodą, užvirinu, užpilu agurkus, užsuku verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais ir nakčiai palieku po pledu ar pūkine striuke.
Šiuos konservus galima laikyti kambario temperatūroje, rūsys nebūtinas.
Šaltinis – „Kūmutės virtuvė“