Jungtinėje Karalystėje išleista pirmoji knyga apie karališkąją virtuvę „Karališkųjų rūmų receptų knyga: sezoniniai Bakingemo receptai“.
Jos autorius – karališkųjų rūmų virėjas Markas Flanaganas.
Žurnalas „Vogue“ pasidalino rūmuose kepamų blynų receptu.
Blynų galima rasti kiekvienos tautos virtuvėje, o štai karalienei pusryčiams neretai pateikiami škotiški blynai. Jie valgomi su lydytu sviestu ar džemu.
Škotiški blynai
Reikės:
1 kiaušinio,
2 v. š. cukraus pudros,
1 v. š. lydyto nesūdyto sviesto,
250 ml pieno,
240 g miltų,
1 a. š. sodos ir 1,5 a. š. vyno akmens (Vyno akmuo – tai natūrali druska, išsiskirianti vyno gamybos metu. Ji padeda stabilizuoti plakamus kiaušinių baltymus ar grietinėlę, suteikia daugiau apimties, o kartu su soda veikia kaip tešlos purentojas. Jei neturite šio ingrediento, jį ir sodą pakeiskite 2,5 a. š. kepimo miltelių),
100 g nesūdyto sviesto blynams kepti.
Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, cukraus pudrą.
Supilkite pieną, įmuškite kiaušinį, sumaišykite, galiausiai dėkite lydyto sviesto.
Pertrinkite per sietelį, kad neliktų gumuliukų ir, jei reikia, pilkite dar pieno. Tešla turi kristi nuo šaukšto, tačiau išlikti pakankamai tiršta, kad blynai išlaikytų formą.
Įkaitinkite keptuvę, dėkite sviesto. Desertiniu ar kitu nedideliu šaukštu dėkite į keptuvę tešlos ir kepkite blynus, kaip įprastai.
Patiekite su sviestu, uogiene ar uogomis.