Tai ne kartą patikrintas ir išbandytas receptas, todėl galiu tvirtai teigti: nuo stalo šis užkandis dingsta žaibiškai.
Tokį užkandį mielai valgo ir suaugę, ir vaikai. Šiuos traškučius patiekite su gaiviu padažu, bet skanu valgyti ir vienus.
Cukinijų traškučiai
Reikės:
- vienos jaunos cukinijos,
- stiklinės džiūvėsėlių (galima pakeisti trintais kukurūzų dribsniais),
- trečdalio stiklinės tarkuoto parmezano ar kito kietojo sūrio,
- 2 kiaušinių,
- druskos, pipirų,
- mėgstamų prieskonių, žolelių.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Cukinijas supjaustykite griežinėliais arba šiaudeliais. Džiūvėsėlius sumaišykite su tarkuotu sūriu, druska ir pipirais.
Kiaušinius išplakite. Jame suvilgykite cukinijas, o po to apvoliokite džiūvėsėlių, sūrio ir prieskonių mišinyje.
Išdėliokite cukinijas ant skardos, kurioje patiesta kepimo popieriaus ir kepkite apie 20 minučių.