Cukinijų traškučiai: lėkštė tuštėja žaibo greičiu

Daržuose jau pradeda derėti cukinijos. Kol jos dar jaunos, minkštos ir sultingos, išsikepkite cukinijų traškučių. 

 Cukinijų traškučiai. <br> 123rf nuotr.
 Cukinijų traškučiai. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ineta

Jul 17, 2017, 12:27 PM, atnaujinta Jul 18, 2023, 10:24 AM

Tai ne kartą patikrintas ir išbandytas receptas, todėl galiu tvirtai teigti: nuo stalo šis užkandis dingsta žaibiškai.

Tokį užkandį mielai valgo ir suaugę, ir vaikai. Šiuos traškučius patiekite su gaiviu padažu, bet skanu valgyti ir vienus.

Cukinijų traškučiai 

Reikės: 

  • vienos jaunos cukinijos,
  • stiklinės džiūvėsėlių (galima pakeisti trintais kukurūzų dribsniais),
  • trečdalio stiklinės tarkuoto parmezano ar kito kietojo sūrio,
  • 2 kiaušinių,
  • druskos, pipirų,
  • mėgstamų prieskonių, žolelių.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.

Cukinijas supjaustykite griežinėliais arba šiaudeliais. Džiūvėsėlius sumaišykite su tarkuotu sūriu, druska ir pipirais.

Kiaušinius išplakite. Jame suvilgykite cukinijas, o po to apvoliokite džiūvėsėlių, sūrio ir prieskonių mišinyje.

Išdėliokite cukinijas ant skardos, kurioje patiesta kepimo popieriaus ir kepkite apie 20 minučių. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.