Mano teta darže užaugina tokias gigantes, kad norint pakelti jas, reikia turėti nemažai jėgų. Visada mums įkrauna lauktuvių, o tada jau aš suku galva ką iš jų pagaminti.
Bulviniai blynai su cukinija– man bulvių mėgėjai buvo puikus pasirinkimas.
Jei norisi kažko pikantiškiau – įspauskite česnako.
Ingredientai:
- 4 bulvės,
- 1 nedidelė cukinija,
- 2 šaukštai miltų,
- 0,5 svogūno,
- 1 kiaušinis,
- aliejaus kepimui,
- druska,
- malti pipirai.
Kaip gaminti
Bulves ir cukiniją sutarkuojame burokine tarka, lengvai nuspaudžiame skystį.
Beriame miltus, druską, pipirus ir įmušame kiaušinį.
Dedame sutarkuotą svogūną (galite ir smulkiai supjaustyti).
Viską gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų.
Šaukštu formuojame blynus ir kepame, kol gražiai apskrunda ir iškepa.
Iškepusius blynus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
Valgome su grietine.
Šaltinis – „Samčio užrašai“