Šį kartą cukiniją paslėpėme vištienos kotletuose, kurie buvo minkštučiai, skanučiai. Be to, juos galima valgyti tiek karštus, tiek šaltus.
Jie primena mums visiems iki skausmo žinomus vištienos blynus, tik čia slaptas ingredientas yra cukinija, ir ji čia puikiai tinka.
Ypatingi vištienos kotletai
Reikės:
- 2 vištienos filė,
- 1 kiaušinio,
- 2 šaukštų majonezo,
- pusės nedidelės cukinijos,
- 2 skiltelių česnako,
- vištienos prieskonių,
- druskos,
- maltų pipirų,
- aliejaus kotletams kepti.
Vištienos filė susmulkiname mažais gabaliukais. Įspaudžiame česnako, įmušame kiaušinį, beriame prieskonius ir dedame majonezą. Viską gerai išmaišome.
Cukiniją sutarkuojame smulkia tarka, nuspaudžiame skystį ir sudedame į vištienos masę, viską gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Masę kabiname šaukštu ir dedame į keptuvę formuodami kepsniukus.
Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai iškepa.
Valgėme su salotomis. Puikiai tiktų ir padažas.