Blyneliai gavosi minkšti ir purūs, o nuo stalo dingo akimirksniu.
Cukinijų ir varškės blyneliai
Reikės:
- 1 nedidelės cukinijos,
- 1 kiaušinio,
- 1 pakelio varškės (180 g),
- 100 g miltų,
- 100 ml kefyro,
- 0.5 a. š. kepimo miltelių,
- 1 skiltelės česnako,
- krapų ar petražolių,
- druskos,
- aliejaus blyneliams kepti.
Cukiniją sutarkavau burokų trintuve (kiek nuspaudžiau skystį).
Į cukiniją sudėjau varškę, kiaušinį, supyliau kefyrą ir išmaišiau. Po truputį subėriau miltus su kepimo milteliais ir vėl viską gerai išmaišiau.
Paruoštą masę pagardinau išspaustu česnaku, druska ir smulkinta žaluma.
Blynelius kepiau keptuvėje su aliejumi, juos pavartydama, kol iškepė.
Blyneliai iškepti, patiekiau su grietine.