Trupininis varškės pyragas su obuoliais
Reikalingi produktai (22 cm skersmens torto formai)
Trupiniams:
- 300 g miltų,
- 130-150 g cukraus,
- 200 g šalto sviesto,
- vanilės aromato,
- trupučio druskos.
Įdarui:
- 450 g varškės,
- 200 g grietinės,
- 100-130 g cukraus (kiekį reguliuokite pagal save),
- 2 didelių kiaušinių,
- 35 g kukurūzų krakmolo,
- 550 g obuolių,
- vanilės aromato,
- 1 v. š. citrinų sulčių,
- cinamono.
Ruošiame įdarą. Varškę, grietinę, cukrų, vanilę, kiaušinius ir krakmolą gerai išplakti.
Obuolius nulupti, perpjauti pusiau, pašalinti sėklas, supjaustyti riekelėmis ir apšlakstyti citrinos sultimis.
Ruošiame trupinių masę. Sviestą sukapoti, berti cukrų, druską, miltus, vanilės aromatą ir rankomis sutrinti į trupinius.
Torto formą iškloti kepimo popieriumi (jei silikoninė, tuomet nereikia), paskirstyti 1/2 paruoštų trupinių, ant jų supilti varškės masę, ant jos išdėlioti supjaustytus obuolius, juos apibarstyti cinamonu, ant virsaus paskirstyti likusius trupinius.
Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 50-60 min. Išėmus iš orkaitės leisti formoje pyragui visiskai atvėsti ir tik tada išimti, pjauti ir ragauti.
Skanaus!