Kitas dalykas, kurį aš labai mėgstu, tai kažkas kitokio, įdomesnio lėkštėje. Ar koks padažas, ar pagardas, na koks nors siurprizas.
Dabar – grilio sezonas, o šis marinuotų daržovių pagardas su kepsniais tinka idealiai. Mėsa, daržovių salotos, grilyje keptos daržovės, ryžiai arba nieko, ir šis pagardas. Niam.
Realiai jo reikėtų labai nedaug – šaukštą kitą, bet jeigu esat tokie mėgėjai, kaip aš – neužteks. Man šio kiekio užteko 4 asmenims, bet aš norėjau jo prisikrauti pilną lėkštę. Kokiam žmonių skaičiui užteks šio kiekio – sunku prognozuoti, pirma reikia išbandyti.
Toks traškumas, subtilus marinatas, nerealiai skanu!
Švelniai marinuotų daržovių pagardas
Reikės:
- 1/2 puodelio tarkuotų morkų,
- 1/2 puodelio plonai pjaustyto raudonojo svogūno,
- 2 sutarkuotų česnako skiltelių,
- 1 v. š. tarkuoto šviežio imbiero,
- 1 plonais šiaudeliais pjaustyto Chalapos (vadinamojo Jelapeno) paprikos,
- 1/2 puodelo baltojo vyno acto,
- 1/3 puodelio cukraus,
- druskos pagal skonį.
Paruošimas
Marinatui sumaišykite vyno actą, cukrų ir druską. Gerai išmaišykite.
Dubenyje sumaišykite visas smulkintas daržoves ir užpilkite marinatu, gerai išmaišykite, o tada dar gerai ištrinkite viską rankomis, kad pasiskirstytų ir ištirptų cukrus, o išmasažuotos daržovės dar geriau pasisavintų marinatą.
Marinuokite daržoves mažiausiai valandą, bet jei norite intensyvesnio skonio - ilgiau.
Jei liktų, daržoves, sudėtas į stiklainiuką, galima laikyti šaldytuve.
Skanaus!