Ingredientai (2 asmenims):
200 gramų ilgų ar trumpų makaronų („spagetti“ arba „bavette“)
5 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
6 džiovinti pomidorai
10 žalių alyvuogių
6 sūdyti kaparėliai
Gerai pagaląstu peiliu supjaustykite gabalėliais 6 džiovintus pomidorus ir atidėkite juos į šalį. Tą patį padarykite su kaparėliais ir alyvuogėmis, prieš tai bent 5 minutes palaikę kaparėlius vandenyje, kad jie būtų mažiau sūrūs.
Keptuvėje gerai sumaišykite šiuos tris ingredientus ir įpilkite 5 šaukštus aliejaus, pakepkite.
Makaronus išvirkite dideliame kiekyje sūdyto vandens ir sudėkite į keptuvėje paruoštą padažą.
Makaronai jau yra paruošti, bet jeigu norite išraiškingesnio skonio, galite juos pakepinti ant stiprios ugnies vieną minutę intensyviai maišydami.
Siūlomas vynas:
'Nero d’Avola', kurio alkoholio tūris neviršija 13 laipsnių.