Lietiniai su krabų lazdelėmis – vyras jais nuoširdžiai apsidžiaugė

Kai vyrui užsiminiau, kad vakarienei bus lietiniai, žmogus nuoširdžiai apsidžiaugė, nes aš juos per gyvenimą kepiau tik kelis kartus. Dabar tai tikrai bus dažniau.

 Lietiniai su krabų lazdelėmis.<br> O.Kudopčenkės („Samčio užrašai“) nuotr.
 Lietiniai su krabų lazdelėmis.<br> O.Kudopčenkės („Samčio užrašai“) nuotr.
 Lietiniai su krabų lazdelėmis.<br> O.Kudopčenkės („Samčio užrašai“) nuotr.
 Lietiniai su krabų lazdelėmis.<br> O.Kudopčenkės („Samčio užrašai“) nuotr.
 Lietiniai su krabų lazdelėmis.<br> O.Kudopčenkės („Samčio užrašai“) nuotr.
 Lietiniai su krabų lazdelėmis.<br> O.Kudopčenkės („Samčio užrašai“) nuotr.
 Lietiniai su krabų lazdelėmis.<br> O.Kudopčenkės („Samčio užrašai“) nuotr.
 Lietiniai su krabų lazdelėmis.<br> O.Kudopčenkės („Samčio užrašai“) nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

Aug 23, 2017, 12:31 PM, atnaujinta Aug 22, 2023, 10:17 AM

Lietiniai su krabų lazdelėmis

Tešlai reikės:

  • 200 g miltų,
  • 2 kiaušinių,
  • 450 ml pieno,
  • 2 šaukštų aliejaus,
  • žiupsnelio druskos.
  • 200 g krabų lazdelių,
  • 100 g pievagrybių ar kitokių grybų,
  • 1 nedidelio svogūno,
  • 100 g fermentinio sūrio,
  • pipirų,
  • druskos.

Dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinius, druską. Įpilkite pieną ir aliejų. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Dėkite dubenį su tešla į šaldytuvą pusei valandos.

Įkaitinkite gerai keptuvę. Aliejumi lengvai ištepkite keptuvę ir pilkite nedidelį samtuką tešlos, pasukinėkite keptuvę į visas puses, kad tešla pasiskirstytu po visą keptuvę.

Kepkite apie 30 sek., kol blyno apačia gražiai pagels, apverskite ir vėl pakepkite iš kitos pusės iki geltonumo.

Iškepkite visus blynus.

Įdarui svogūną ir pievagrybius susmulkinkite. Nedideliame aliejaus kiekyje apkepinkite svogūnus ir pievagrybius. Išimkite iš keptuvės, kad šiek tiek atvėstu. Berkite smulkintas krabų lazdeles, tarkuotą sūrį, prieskonius ir gerai išmaišykite.

Paruošto įdaro dėkite ant lietinio, susukite ir lengvai apkepinkite iš abiejų pusių keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

Tiekite su mėgstamomis salotomis.

Šaltinis – „Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.