Lietiniai su krabų lazdelėmis
Tešlai reikės:
- 200 g miltų,
- 2 kiaušinių,
- 450 ml pieno,
- 2 šaukštų aliejaus,
- žiupsnelio druskos.
- 200 g krabų lazdelių,
- 100 g pievagrybių ar kitokių grybų,
- 1 nedidelio svogūno,
- 100 g fermentinio sūrio,
- pipirų,
- druskos.
Dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinius, druską. Įpilkite pieną ir aliejų. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Dėkite dubenį su tešla į šaldytuvą pusei valandos.
Įkaitinkite gerai keptuvę. Aliejumi lengvai ištepkite keptuvę ir pilkite nedidelį samtuką tešlos, pasukinėkite keptuvę į visas puses, kad tešla pasiskirstytu po visą keptuvę.
Kepkite apie 30 sek., kol blyno apačia gražiai pagels, apverskite ir vėl pakepkite iš kitos pusės iki geltonumo.
Iškepkite visus blynus.
Įdarui svogūną ir pievagrybius susmulkinkite. Nedideliame aliejaus kiekyje apkepinkite svogūnus ir pievagrybius. Išimkite iš keptuvės, kad šiek tiek atvėstu. Berkite smulkintas krabų lazdeles, tarkuotą sūrį, prieskonius ir gerai išmaišykite.
Paruošto įdaro dėkite ant lietinio, susukite ir lengvai apkepinkite iš abiejų pusių keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Tiekite su mėgstamomis salotomis.
Šaltinis – „Samčio užrašai“