Šis pyragas patinka ne tik mums – jį labai pamėgo vyro bendradarbiai. Kad iškepčiau šį gardumyną, jie kasmet man parūpina slyvų iš savo sodo.
Slyvų pyragas su varške ir trupiniais
Reikalingi produktai (22 cm skersmens formai)
Tešlai reikės:
- 140 g miltų,
- 1 trynio,
- 100 g šalto sviesto,
- trupučio vanilės aromato,
- 90 g cukraus,
- 0,5 a. š. kepimo miltelių.
Įdarui reikės:
- 600 g mėlynų slyvų,
- 40-50 g maltų migdolų (ar kitų mėgstamų riešutų, jei nemėgstate riešutų, galite ir nedėti),
- 250 g kreminės varškės,
- 50 ml pieno,
- 2 kiaušinių,
- 35 g miltų,
- 130-150 g cukraus (kiekis priklauso nuo slyvų rūgštumo/saldumo),
- trupučio vanilės aromato.
Trupiniams reikės:
- 60 g šalto sviesto,
- 60 g cukraus,
- 130 g miltų,
- vanilės aromato.
Kaip gaminti
Tešla. Sviestą sukapoti, įmušti trynį, berti cukrų, vanilę, miltus su kepimo milteliais ir suminkyti tešlą. Įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 35-40 min.
Įdaras. Slyvas perpjauti pusiau, išimti kauliukus. Kiaušinius, varškę, pieną, cukrų, vanilę ir miltus gerai išplakti.
Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, tešlą iškočioti į apskritimą, dėti į formą ir padaryti maždaug 4,5-5 cm aukščio bortelius. Ant dugno berti maltus migdolus, ratu išdėlioti slyvas, užpilti varškės-kiaušinių mase.
Trupiniai. Visus ingredientus sumaišyti, padaryti trupinius ir paskirstyti ant pyrago viršaus.
Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 50-60 min.
Iškeptą pyragą galite papuošti šviežiomis slyvomis, apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus!