Pyragas su varške ir slyvomis. Skanėstas, už kurį balsuoja ne tik šeima

Rudenį mūsų namai dažnai kvepia šiuo pyragu. Iš visų kepinių su slyvomis šis šeimai yra pats geriausias. 

 Slyvų pyragas su varške ir trupiniais.<br> A.Labanauskas nuotr.
 Slyvų pyragas su varške ir trupiniais.<br> A.Labanauskas nuotr.
 Slyvų pyragas su varške ir trupiniais.<br> A.Labanauskas nuotr.
 Slyvų pyragas su varške ir trupiniais.<br> A.Labanauskas nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

Sep 4, 2017, 1:30 PM, atnaujinta Aug 30, 2022, 5:01 PM

Šis pyragas patinka ne tik mums – jį labai pamėgo vyro bendradarbiai. Kad iškepčiau šį gardumyną, jie kasmet man parūpina slyvų iš savo sodo.

Slyvų pyragas su varške ir trupiniais

Reikalingi produktai (22 cm skersmens formai)

Tešlai reikės:  

  • 140 g miltų,
  • 1 trynio, 
  • 100 g šalto sviesto, 
  • trupučio vanilės aromato,
  • 90 g cukraus, 
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių. 

Įdarui reikės: 

  • 600 g mėlynų slyvų, 
  • 40-50 g maltų migdolų (ar kitų mėgstamų riešutų, jei nemėgstate riešutų, galite ir nedėti), 
  • 250 g kreminės varškės, 
  • 50 ml pieno, 
  • 2 kiaušinių,
  • 35 g miltų, 
  • 130-150 g cukraus (kiekis priklauso nuo slyvų rūgštumo/saldumo), 
  • trupučio vanilės aromato.

Trupiniams reikės: 

  • 60 g šalto sviesto, 
  • 60 g cukraus, 
  • 130 g miltų, 
  • vanilės aromato. 

Kaip gaminti 

Tešla. Sviestą sukapoti, įmušti trynį, berti cukrų, vanilę, miltus su kepimo milteliais ir suminkyti tešlą. Įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 35-40 min. 

Įdaras. Slyvas perpjauti pusiau, išimti kauliukus. Kiaušinius, varškę, pieną, cukrų, vanilę ir miltus gerai išplakti. 

Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, tešlą iškočioti į apskritimą, dėti į formą ir padaryti maždaug 4,5-5 cm aukščio bortelius. Ant dugno berti maltus migdolus, ratu išdėlioti slyvas, užpilti varškės-kiaušinių mase. 

Trupiniai. Visus ingredientus sumaišyti, padaryti trupinius ir paskirstyti ant pyrago viršaus. 

Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 50-60 min. 

Iškeptą pyragą galite papuošti šviežiomis slyvomis, apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus! 

„Andželikos virtuvėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.