Lietuviškam skoniui pritaikyta itališka sriuba – tikras gardumėlis

Kas gali būti paprasčiau už sriubą? Ko gero, niekas. Dievinu sriubas.  Tai toks patiekalas, kuris negali nepavykti, greita ir paprasta.

 Itališka makaronų sriuba.<br> O.Kudopčenkės („Samčio užrašai“) nuotr.
 Itališka makaronų sriuba.<br> O.Kudopčenkės („Samčio užrašai“) nuotr.
 Itališka makaronų sriuba.<br> O.Kudopčenkės („Samčio užrašai“) nuotr.
 Itališka makaronų sriuba.<br> O.Kudopčenkės („Samčio užrašai“) nuotr.
 Itališka makaronų sriuba.<br> O.Kudopčenkės („Samčio užrašai“) nuotr.
 Itališka makaronų sriuba.<br> O.Kudopčenkės („Samčio užrašai“) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

Sep 6, 2017, 10:34 AM, atnaujinta Sep 6, 2021, 11:06 AM

Šį kartą dalinuosi sriuba, kurios receptą radau užsienio portale ir ten buvo naudojami specialūs orzo makaronai – tai maži ryžių formos makaronai. Aš sriubą pagaminau tinkamą labiau lietuviškam skoniui.

Daržoves galite naudoti pagal savo skonį, o kadangi pas mane dabar – šaldytuvo ir spintelių tuštinimo metas, dėjau tai, kas po ranka pakliuvo.

Užtrukau tik 30 min., ir sriuba garavo dubenėlyje.

Skanumėlis, gardumėlis...

Itališka makaronų sriuba

Sudedamosios dalys:

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
  • 1 susmulkintas svogūnas,
  • 1 tarkuota morka,
  • 1 kubeliais smulkinta saldi paprika,
  • 3 smulkintos česnako skiltelės,
  • 0,5 nedidelės cukinijos pjaustytos kubeliais,
  • 2,5 l sultinio,
  • 1 smulkintas pomidoras,
  • 1,5 saujos makaronų smulkių,
  • 1/4 šaukštelio džiovinto raudonėlio,
  • 1/4 šaukštelio džiovinto rozmarino,
  • druska,
  • pipirai,
  • 1 sauja špinatų.

Puode įkaitinkite aliejų ir kepinkite kelias minutes svogūną, kol jis suminkštės. 

Suberkite morkas, česnakus, papriką ir cukiniją ir maišant pakepinkite dar kelias minutes. 

Supilkite sultinį, sudėkite smulkintą pomidorą, makaronus, visus prieskonius ir užvirinkite. Kai užvirs, sumažinkite liepsną ir virkite dar 10 min.

Sudėkite plėšytus špinatus ir pavirkite dar 1–2 min.

Paragaukite, ar netrūksta prieskonių.

Tiekiant galite užsiberti tarkuoto sūrio arba įsidėti grietinės.

Šaltinis – „Samčio užrašai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.