Šį kartą dalinuosi sriuba, kurios receptą radau užsienio portale ir ten buvo naudojami specialūs orzo makaronai – tai maži ryžių formos makaronai. Aš sriubą pagaminau tinkamą labiau lietuviškam skoniui.
Daržoves galite naudoti pagal savo skonį, o kadangi pas mane dabar – šaldytuvo ir spintelių tuštinimo metas, dėjau tai, kas po ranka pakliuvo.
Užtrukau tik 30 min., ir sriuba garavo dubenėlyje.
Skanumėlis, gardumėlis...
Itališka makaronų sriuba
Sudedamosios dalys:
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
- 1 susmulkintas svogūnas,
- 1 tarkuota morka,
- 1 kubeliais smulkinta saldi paprika,
- 3 smulkintos česnako skiltelės,
- 0,5 nedidelės cukinijos pjaustytos kubeliais,
- 2,5 l sultinio,
- 1 smulkintas pomidoras,
- 1,5 saujos makaronų smulkių,
- 1/4 šaukštelio džiovinto raudonėlio,
- 1/4 šaukštelio džiovinto rozmarino,
- druska,
- pipirai,
- 1 sauja špinatų.
Puode įkaitinkite aliejų ir kepinkite kelias minutes svogūną, kol jis suminkštės.
Suberkite morkas, česnakus, papriką ir cukiniją ir maišant pakepinkite dar kelias minutes.
Supilkite sultinį, sudėkite smulkintą pomidorą, makaronus, visus prieskonius ir užvirinkite. Kai užvirs, sumažinkite liepsną ir virkite dar 10 min.
Sudėkite plėšytus špinatus ir pavirkite dar 1–2 min.
Paragaukite, ar netrūksta prieskonių.
Tiekiant galite užsiberti tarkuoto sūrio arba įsidėti grietinės.
Šaltinis – „Samčio užrašai“.