Taip tvirtina vilnietė Audronė Zemenskienė, konkursui „Mano virtuvė kvepia rudeniu“ atsiuntusi vištienos kepsnio receptą.
Štai ką ji rašo: „Laiko pagaminti tikrai neužtruksite, o artimuosius tikrai pavyks nustebinti. Šie vištienos kepsniai tikrai patiks net ir patiems išrankiausiems.
Beje, nežinodami net ir paragavę nelabai suprasite, kokie ingredientai slypi šiame vištienos kepsnyje.
Suintrigavau? Tada skaitykite receptą, gaminkite ir patys įsitikinsite“, - rašo Audronė.
Pateikiame jos receptą, kad įsitikintumėte ir jūs.
Rudeninis vištienos kepsnys
Reikės:
- vištos krūtinėlių (kepsniams, 4 vnt.),
- 1 nedidelės cukinijos,
- 1 nedidelės raudonos paprikos,
- 150 g mocarelos sūrio,
- 3 - 4 v. š. neriebaus majonezo,
- vištienos prieskonių,
- maltų juodų pipirų,
- džiovintų špinatų,
- druskos.
Vištienos krūtinėlę kiek paploninau, pagardinau prieskoniais ir sudėjau į kepimo skardą, po apačia patiesusi kepimo popierių.
Cukiniją nulupau, sutarkavau burokų trintuve, pagardinau druska. Susidariusį skystį nupyliau.
Mažais gabaliukais supjausčiau papriką.
Kekvieną vištienos gabaliuką (gal geriau sakyti gabalą, nes gaunasi tikrai dideli), aptepiau majonezu, gausiai uždėjau cukinijos, ant viršaus paprikos ir galiausiai užbarsčiau tarkuoto mocarelos sūrio, žalumos.
Kepiau orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 30-35 min.
Žodžiu – be žodžių... Superiniai kepsniai.