Biskvitinis pyragas su abrikosais
Reikės:
- 4 M dydžio kiaušinių,
- 50 g grietinės,
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
- 100 g cukraus,
- 180 g miltų,
- 100 g sviesto,
- 6-7 abrikosų (galima naudoti ir kitokius vaisius ar uogas, ypač skanu su trešnėmis).
Kaip gaminti
Minkštą sviestą išplakame su cukrumi, ir mušame po vieną kiaušinį, plakame toliau.
Sudedame visus likusius produktus, gerai išmaišome. Tešlą supilame į skardą, ant viršaus išdėliojame abrikosų puseles.
Šauname į įkaitintą iki 180C orkaitę, kepame kol viršus paruduos (apie 30 min.), kai pyragas atvėsta, apibarstome cukraus pudra.
Arba nelaukiame, kol atvės, ir valgome su vaniliniais ledais.
Šaltinis: „Maisto diletantė“