Geriausia rudeniška sriuba. Iškart įtraukiau į sriubų topus

„Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man – grybais. Mano šeima labai mėgsta  grybus, todėl stengiuosi kartkartėmis nustebinti juos nauju grybų patiekalu“, – rašo „Skonio“ skaitytoja Odeta Kudopčenkienė, dalindamasi grybų sriubos receptu. Tokios dar turbūte nesate ragavę.

 Vengriška grybienė.<br> O.Kudopčenkienės nuotr.
 Vengriška grybienė.<br> O.Kudopčenkienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 11, 2017, 6:02 PM, atnaujinta Oct 3, 2023, 11:03 AM

„Jautėsi šioks toks aštrumas, bet vyras pareiškė, kad tai pati skaniausia jo ragauta sriuba. Ji tikrai bus įrašyta į topą receptų, kuriuos privalau gaminti vėl ir vėl“, – tikina Odeta. 

Paragaukime ir mes. Pateikiame receptą.

Vengriška grybienė

Reikės: 

  • 4 šaukštų sviesto,
  • 1 didelio svogūno, 
  • 500 g grybų,
  • 1 šaukšto paprikos miltelių,
  • 3 šaukštų miltų,
  • 3 stiklinių sultinio,
  • 3 šaukštų sojų padažo,
  • 1 stiklinės pieno,
  • 1 šaukšto smulkintų krapų,
  • 1 šaukšto citrinų sulčių,
  • druskos,
  • pipirų.

Giliame puode ištirpinkite sviestą, suberkite smulkintus svogūnus, grybus ir maišydami kepinkite, kol suminkštės. Užtruks apie 10 min.

Suberkite miltus ir paprikos miltelius. Maišydami kepinkite dar 2-3 min.

Supilkite sultinį, sojų padažą ir pieną, kai užvirs, sumažinkite liepsną, pavirkite kelias minutes.

Sudėkite smulkintus krapus, citrinos sultis, druską ir pipirus.

Išmaišykite. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.