Tad nieko nelaukite – pasigaminkite.
Bulvių ir vištienos apkepas
Apkepui reikės (4-5 asmenims):
- 6 bulvių,
- 2 puodelių pieno,
- 1 v. š. išlydyto sviesto,
- 2 v. š. miltų,
- druskos,
- 1 a. š. malto muskato,
- 1 svogūno,
- 1 česnako skiltelės,
- 500 g vištienos filė,
- 1/2 puodelio barbekiu (BBQ) padažo,
- 1 puodelio tarkuoto fermentinio arba mocarelos sūrio (arba jų mišinio),
- sviesto kepimo formai patepti.
Paruošimas
Vištieną išvirkite pasūdytame vandenyje.
Bulves nuskuskite, supjaustykite griežinėliais ir pavirkite pasūdytame vandenyje 5 minutes.
Svogūną ir česnaką supjaustykite labai smulkiai. Išvirusią vištieną suplėšykite arba supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
Keptuvėje šlakelyje aliejaus apkepkite svogūną, česnaką, dėkite smulkintą vištieną ir BBQ padažą. Viską išmaišykite ir šiek tiek pakepkite.
Į puodą pilkite pieną ir kaitinkite virš nedidelės ugnies. Dėkite sviestą, išmaišykite ir po truputį vis maišant sudėkite miltus. Maišykite ir kaitinkite, kol padažas sutirštės, dėkite muskatą ir druskos pagal skonį, paragaukite, ar netrūksta.
Kepimo indą ištepkite sviestu. Dugną išklokite bulvėmis ir padenkite baltu padažu, tada ant viršaus paskleiskite vištieną, vėl dėkite bulves, baltą padažą ir tada paviršių apibarstykite sūriu. Jei kepimo indas mažytis, gali būti du mėsos sluoksniai, o bulvių – trys.
Kepkite orkaitėje 40 minučių.
Skanaus!