Tortas „Obuoliukas“: išbandytas ir iškart pasiteisinęs receptas

„Šį tortą pagaminau spontaniškai, atskiras dalis susirinkusi iš kelių receptų. Pavyko labai skanus.

 Tortas „Obuoliukas“.<br> A.Labanauskas nuotr.
 Tortas „Obuoliukas“.<br> A.Labanauskas nuotr.
 Tortas „Obuoliukas“.<br> A.Labanauskas nuotr.
 Tortas „Obuoliukas“.<br> A.Labanauskas nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-09-15 15:01, atnaujinta 2023-10-03 11:00

Turėjau užsiminkiusi smėlinės tešlos tartaletėms kepti, bet po to užsimaniau pagaminti tortą, nes norėjau išbandyti obuolių kremą, kurio receptą jau senokai buvau užsirašiusi“, – rašo Andželika Labanauskas. Jos torto „Obuoliukas“ receptas dalyvavo 2017 metų konkurse „Mano virtuvė kvepia rudeniu“.

Dalinamės receptu.

Tortas „Obuoliukas“

Reikalingi produktai (20 cm skersmens tortui)

Smėlinei tešlai (3 torto lakštams):

  • 1 trynio,
  • 80 g cukraus,
  • 100 g šalto sviesto,
  • 140 g miltų,
  • vanilės,
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių.

3 sluoksniuotos tešlos lakštams: 

  • 500 g sluoksniuotos tešlos. 

Kremui:  

  • 600 g nuluptų be sėklų obuolių,
  • 2,5 v. š. citrinų sulčių,
  • 120-140 g cukraus (kiekis priklauso nuo obuolių rūgštumo, dėkite pagal skonį),
  • 240 g tirštos grietinės,
  • 120 g minkšto sviesto,
  • vanilės pagal skonį. 

Gaminimas 

Kremas. Obuolius supjaustyti mažais gabalėliais, suberti cukrų, įpilti truputį vandens, citrinos sulčių ir pavirti virš nedidelės ugnies, kol jie suminkštės. 

Tada trintuvu sutrinti į tyrelę ir įmaišyti (dar į karštą masę) sviestą, palikti atvėsti. Kai atvės, įmaišyti grietinę ir vanilę, kremą padėti į šaldytuvą. 

Smėlinė tešla. Trynį išplakti su cukrumi. Sviestą sukapoti, berti miltus su kepimo milteliais, įpilti išplaktą trynį ir suminkyti tešlą. Padėti į šaldytuvą 30 min. 

Po to padalinti ją į tris dalis. Ant kepimo popieriaus pabarstyti miltų, dėti tešlą ir iškočioti 21 cm  skersmens apskritimą, subadyti šakute. Taip padaryti 3 torto lakštus. Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 6-8 min., kol gražiai lengvai paruduos.

Iškart, dar karštus apipjaustyti, kad būtų 20 cm skersmens. Likučius palikti trupiniams. 

Iš sluoksniuotos tešlos taip pat išpjauti tris 21 cm skermens apskritimus (likusią tešlą taip pat iškepkite – bus trupiniams), subadyti šakute ir kepti 200 laipsnių orkaitėje 9-10min., kol gražiai iškeps. Iškepusius apijaustyti, kad liktų 20 cm skersmens.

Kai visi iškepti torto lakštai atvės, galima rinkti tortą. 

Lėkštę ar padėklą sutepti trupučiu kremo ir dėti vieną sluoksniuotos tešlos lakštą, ant jo tepti kremo (negailėkite, nes yra tikrai daug), ant jo – smėlinės tešlos lakštą, vėl kremo, vėl sluoksniuotos tešlos lakštą ir t. t. 

Torto kraštus ir viršų taip pat aptepti kremu, apibarstyti trupiniais ir dėti į šaldytuvą maždaug 4 val. 

Puošti pagal savo fantaziją. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.