Dalinamės jos gardumyno receptu. Kepkite ir skanaukite!
Obuolių, varškės ir spanguolių pyragas
Reikalingi produktai
Pagrindui:
- 70 g šalto sviesto,
- 100 g miltų,
- 1 kiaušinis.
Sutarkuoti sviestą, sumaišyti su miltais, padaryti trupinius, įmaišyti kiaušinį, greitai suminkyti. Vos tik tešla susijungs (tikrai bus lipni), suvynioti į plėvelę ir leisti šaldytuve „pailsėti“ 30 min.
Tada iškloti formos (maniškė 24 cm, apvali) dugną, suformuoti nedidelį kraštelį, subadyti šakute ir kepti 10 min 180°C.
Varškės sluoksniui:
- 400 g varškės,
- 1 trynys,
- 100-150 g džiovintų spanguolių,
- 1 pakelis pudingo miltelių (galima keisti 2 v. š. krakmolo),
- 50 g cukraus,
- 100 g jogurto.
Viską, išsyrus spanguoles, sutrinti iki vientisos masės, įmaišius spanguoles supilti ant iškepto pagrindo.
Obuolių sluoksniui:
- 5 dideli rūgštūs obuoliai,
- 30 g sviesto,
- 50 g rudojo cukaus.
Kubeliais supjaustytus obuolius (be žievelės) pakepti keptuvėje su sviestu bei cukrumi apie 5 min. (t.y. karamelizuoti). Supilti ant varškės.
Tešlai:
- 1 kiaušinis,
- 1 baltymas,
- 150 g miltelinio cukraus (pudros),
- 70 g miltų,
- 60 ml aliejaus,
- citrinos žievelė arba cukatos.
Išplakti kiaušinius su pudra, įplakti aliejų, palengva įmaišyti miltus ir žieveles. Supilti ant obuolių. Kepti apie 40 min 180°C.
Atvėsinti ir mėgautis.
„Skanaus!“ – palinkėjo recepto autorė ponia Violeta.