Marinuoti grybai tiks ir švenčių stalui, ir kasdienai

Sandėliukuose dar liko vietos, o miškuose vis dar nesibaigia grybai? 

 Marinuoti baravykai.<br> 123rf.com nuotr.
 Marinuoti baravykai.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-09-19 09:54, atnaujinta 2021-09-13 10:57

Mūsų skaitytoja Erika Krot dalinasi grybų marinato receptu. Tai mūsų konkurso „Mano virtuvė kvepia rudeniu“ dalyvis.

Išbandykite! Marinuoti grybukai tiks ir švenčių stalui, ir pasilepinti paprastą dieną.

Grybų marinatas

Reikalingi produktai 1 litrui vandens:  

  • 2 šaukštai cukraus, 
  • 4 arbatiniai šaukšteliai druskos, 
  • 3 gvazdikėliai, 
  • 3 laurų lapeliai, 
  • 4 juodųjų pipirų žirneliai, 
  • 4 kvapnieji pipirai. 

Verdame kartu su grybais 20 min. Prieš pat baigiant virti įberti ant šaukštelio krašto cinamono, keletą minučių pavirti. 

Išjungti ugnį, įpilti 200 ml acto, sudėti grybus į stiklainius.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.