Šios salotos nusipelno geriausių epitetų.
Kadangi jos pagamintos iš kietų, nevandeningų daržovių – kopūsto, morkų, saldžiosios paprikos – gali būti paruoštos iš anksto ir stovėti šaldytuve visą dieną. Kai nešite ant stalo ar užsimanysite papietauti darbe, tereikės išmaišyti su užpilu, ir skanaus!
Užpilą taip pat galite pasiruošti iš anksto.
Todėl tai puiki idėja ir vaišių stalui, kai reikia rūpintis net keliais patiekalais.
Rodos, nieko ypatingo – vištiena ir daržovės. Tačiau aromatingas užpilas jas paverčia neatsivalgomai skaniomis.
Vištienos ir daržovių salotos
Reikės:
- maždaug 400 g garuose išvirtos ar keptos vištos krūtinėlės be kaulų ir odos,
- pusės nedidelio kopūsto galvos, pjaustytos šiaudeliais,
- šiaudeliais arba daržovių skustuku supjaustytos vidutinio dydžio morkos,
- šiaudeliais supjaustytos raudonos, geltonos ar žalios saldžiosios paprikos,
- kalendrų, petražolių ar mėtų lapelių.
Užpilui reikės:
- 3 valgomųjų šaukštų alyvuogių arba graikinių riešutų aliejaus,
- 3 valgomųjų šaukštų ryžių acto (arba kito švelnaus acto. Jeigu neturite, skieskite vandeniu, bet ryžių actas tinka geriausiai),
- 2 arbatinių šaukštelių sojų padažo,
- 2 arbatinių šaukštelių medaus,
- 1 sutrintos mažos česnako skiltelės,
- druskos,
- žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių (arba trupučio miltelių).
Mėgstantys imbierą į užpilą gali įtarkuoti arbatinį šaukštelį trinto imbiero.
Gaminame
Suplėšykite paukštieną pirštais, kad būtų maždaug supjaustytų daržovių dydžio. Jeigu nenorite, galite pjaustyti, bet plėšyta ne tik gražiau atrodys, bet ir bus skaniau!
Sumaišykite pjaustytas daržoves ir plėšytą vištieną.
Iš nurodytų produktų paruoškite užpilą ir apliekite juo salotas, išmaišykite.
Valgykite salotas vienas arba įvyniokite keletą šaukštų salotų į lavašą ar tortiliją.
Skanaus!