Neatsivalgomai skanios kopūstų salotos su vištiena

Lengvi pietūs ar vakarienė, lauknešėlis į darbą. Tai valgis, tinkantis ne tik kasdienai, bet ir vaišių stalui. 

 Vištienos ir daržovių salotos.<br> 123rf.com nuotr.
 Vištienos ir daržovių salotos.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2017, 1:55 PM, atnaujinta Sep 29, 2022, 6:03 PM

Šios salotos nusipelno geriausių epitetų. 

Kadangi jos pagamintos iš kietų, nevandeningų daržovių – kopūsto, morkų, saldžiosios paprikos – gali būti paruoštos iš anksto ir stovėti šaldytuve visą dieną. Kai nešite ant stalo ar užsimanysite papietauti darbe, tereikės išmaišyti su užpilu, ir skanaus! 

Užpilą taip pat galite pasiruošti iš anksto.

Todėl tai puiki idėja ir vaišių stalui, kai reikia rūpintis net keliais patiekalais. 

Rodos, nieko ypatingo – vištiena ir daržovės. Tačiau aromatingas užpilas jas paverčia neatsivalgomai skaniomis.

Vištienos ir daržovių salotos 

Reikės:

  • maždaug 400 g garuose išvirtos ar keptos vištos krūtinėlės be kaulų ir odos, 
  • pusės nedidelio kopūsto galvos, pjaustytos šiaudeliais,
  • šiaudeliais arba daržovių skustuku supjaustytos vidutinio dydžio morkos,
  • šiaudeliais supjaustytos raudonos, geltonos ar žalios saldžiosios paprikos, 
  • kalendrų, petražolių ar mėtų lapelių. 

Užpilui reikės: 

  • 3 valgomųjų šaukštų alyvuogių arba graikinių riešutų aliejaus, 
  • 3 valgomųjų šaukštų ryžių acto (arba kito švelnaus acto. Jeigu neturite, skieskite vandeniu, bet ryžių actas tinka geriausiai),
  • 2 arbatinių šaukštelių sojų padažo, 
  • 2 arbatinių šaukštelių medaus, 
  • 1 sutrintos mažos česnako skiltelės, 
  • druskos, 
  • žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių (arba trupučio miltelių).

Mėgstantys imbierą į užpilą gali įtarkuoti arbatinį šaukštelį trinto imbiero. 

Gaminame

Suplėšykite paukštieną pirštais, kad būtų maždaug supjaustytų daržovių dydžio. Jeigu nenorite, galite pjaustyti, bet plėšyta ne tik gražiau atrodys, bet ir bus  skaniau!

Sumaišykite pjaustytas daržoves ir plėšytą vištieną. 

Iš nurodytų produktų paruoškite užpilą ir apliekite juo salotas, išmaišykite. 

Valgykite salotas vienas arba įvyniokite keletą šaukštų salotų į lavašą ar tortiliją. 

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo