Žaibiškai plintantis receptas: šokoladinis desertas vos per 5 minutes

Retam nepatinka šokoladiniai saldumynai. Skaniausi, be abejo, yra pagaminti namuose.

Desertą galima paruošti vos per 5 minutes. <br> Stop kadras („Self Proclaimed Foodie“)
Desertą galima paruošti vos per 5 minutes. <br> Stop kadras („Self Proclaimed Foodie“)
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-10-05 12:51, atnaujinta 2021-10-04 11:03

Manote, kad juos pagaminti patiems yra sudėtinga ir atima daug laiko? Pasirodo, visai ne.

Viena maisto tinklaraštininkė pademonstravo, kaip pagaminti nuodėmingai skanų šokoladinį desertą su riešutais vos per penkias minutes, ir šis receptas žaibiškai pasklido internete.

Tinklaraščio „Self Proclaimed Foodie“ autorė Krissy Allori šokoladinį saldėsį sukūrė vos iš šešių ingredientų, o dėl traškumo dar įbėrė ir riešutų.

Kai pasidalijo receptu socialiniame tinkle „Pinterest“ jis tapo vienu iš pačių populiariausių šokolado receptų, rašoma interneto portale „Daily Mail“. Šiuo receptu jau spėjo pasidalinti 239 tūkst. vartotojų!

Siūlome šį saldumyną pasigaminti ir jums.

Reikės (80 gabaliukų):

  • 1 kg miltelinio cukraus (pudros),
  • 140 g nesaldintos kakavos miltelių,
  • 2 v. š. vanilės ekstrakto,
  • 200 g graikinių riešutų,
  • 225 g nesūdyto sviesto,
  • 0,5 puodelio pieno.

Gaminimas:

1. Išklokite kepimo skardą ar kitą indą aliuminio folija.

2. Dideliame dubenyje suberkite cukraus pudrą, kakavą ir maišykite, kol gerai išsimaišys. Jeigu mišinyje bus mažų gabaliukų, galite jį persijoti.

3. Užpilkite ant mišinio pieno, bet nemaišykite. Ant viršaus uždėkite sviesto. Įdėkite indą į dideliu galingumu nustatytą mikrobangų krosnelę ir pašildykite 3–4 min., kol sviestas beveik visiškai ištirps. (Sviestą išlydyti galite ir ant viryklės).

4. Nedelsiant išimkite mišinį iš mikrobangų krosnelės ir labai gerai išmaišykite. Reikia veikti greitai, nes mišinį teks paskleisti ant skardos, kol jis dar šiltas.

5. Vos šokoladą gerai išmaišysite, įdėkite į jį riešutus ir vanilę. Dar kartą viską išmaišykite.

6. Paskleiskite neatvėsusią masę norimo storumo sluoksniu ant folija iškloto indo.

7. Leiskite desertui visiškai sustingti kambario temperatūroje. Jeigu namuose labai šilta, gali tekti palaukti ir keletą valandų ar net palaikyti gaminį šaldytuve.

8. Supjaustykite desertą.

9. Laikykite sandariai uždarytame inde, nes jo pakaks ilgam.

Kaip gaminti desertą, galite pamatyti ir „Dail Mail“ interneto svetainės pasidalintame vaizdelyje apačioje:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.