Labai purus ir kvapnus medaus biskvitas

Biskvitą tortui pagal šį receptą kepiau pirmą kartą, ir turiu pasakyti – tikrai puikus. Aukštas (6 cm), purus, kvapnus, tiesiog liuksiškas. 

 Medaus biskvitas.<br>Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“.
 Medaus biskvitas.<br>Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“.
Daugiau nuotraukų (1)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

Oct 6, 2017, 9:45 AM, atnaujinta Oct 3, 2023, 10:51 AM

Medaus biskvitas

Reikės (20 cm skersmens torto formai): 

  • 3 didelių kiaušinių,
  • 100 g cukraus,
  • 100 g medaus,
  • 1 a. š. kepimo miltelių,
  • 150 g miltų. 

Gaminame 

Kiaušinius išplakti su cukrumi, plakti apie 9-10 min. Tuo pačiu metu medų sumaišyti su kepimo milteliais ir šildyti virš mažos ugnies vis maišant, kol bus gintarinės spalvos. 

Tada nuimti nuo viryklės, trumpam palikti atvėsti (1 min.), po to dėti po 1 v. š. į kiaušinių ir cukraus masę ir plakti. Galiausiai suberti dalimis persijotus miltus ir atsargiai išmaišyti (neplakti).

Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, ištepti aliejumi, supilti paruoštą tešlą, kelis kartus pasukti ratu formelę, kad kepant viduryje nesidarytu „kepurė“ ir iš karto dėti į įkaitintą orkaitę.

Kepti 160 laipsnių temperatūroje apie 40-50 min. Ar iškepė, patikrinkite mediniu smeigtuku. 

Išėmus iš orkaitės ir trumpai biskvitui atvėsus atsargiai peiliu atskirkite nuo krašto ir išimkite iš formos. Palikite visiškai atvėsti, o jau tada galite pjaustyti ir pertepti.

„Andželikos virtuvėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.