Vištiena su česnakiniais grybukais patiks visai šeimai

Viena iš skaniausių vištienos dalių yra kumpelių mėsa. Be to, ji yra sveika, greit paruošiama ir sunkiai sugadinama.

 Vištiena su česnakiniais pievagrybiais ir grietinėle.<br> Nuotr. iš valgiai.lt.
 Vištiena su česnakiniais pievagrybiais ir grietinėle.<br> Nuotr. iš valgiai.lt.
Daugiau nuotraukų (1)

valgiai.lt

Oct 30, 2017, 1:16 PM, atnaujinta Oct 24, 2022, 11:03 AM

Krūtinėlę paversti sausa ir sprangia daug mokslų nereikia, tačiau su kumpeliais tai nebus paprasta.

Paprastas, bet neprastas patiekalas, kuris pagaminamas per 20 minučių ir patiks visai šeimai.

Vištiena su česnakiniais pievagrybiais ir grietinėle

Reikalingi produktai:

  • 4 vištos kumpeliai be kaulo,
  • 250 g mažų pievagrybių,
  • 200 ml grietinėlės,
  • 4 česnako skiltelės,
  • 1/2 stiklinės sultinio arba vandens,
  • didelė sauja tarkuoto kietojo sūrio,
  • druskos, pipirų, aliejaus,
  • kapotų petražolių lapelių.

Gaminame

Mėsą pabarstykite druska ir pipirais, apkepkite aliejuje iš abiejų pusių po 3 minutes, kad mėsa dailiai paskrustų ir imtų gardžiai kvepėti.

Išimkite mėsą, atidėkite. Į keptuvę, jei reikia, pilkite dar aliejaus ir jame ant vidutinės ugnies pakaitinkite kapotą česnaką.

Pajutę česnako aromatą berkite ir pievagrybius, nuolat pamaišydami kepkite juos kelias minutes, kol ims dailiai ruduoti.

Supilkite vandenį ar sultinį ir mentele nugramdykite viską, kas prilipo prie keptuvės dugno.

Supilkite grietinėlę, suberkite sūrį ir pusę turimų petražolių. Išmaišykite. Sudėkite vištieną ir uždenkite dangčiu.

Patroškinkite vištieną ant mažos ugnies dar porą minučių. Nukaiskite.

Apibarstykite likusiomis petražolėmis, pateikite.

Geriausia šį patiekalą pateikti su sviestu gardinta ryžių koše.

Keletas patarimų:

pievagrybius rinkitės mažus, tuomet jų nereikės pjaustyti.
Neplaukite grybų, tiesiog nuvalykite.

Negavę kumpelių mėsos galite pirkti visą vištą, tik tuomet reiks dviejų keptuvių. Vištą supjaustykite gabalais, apkepkite, supilkite stiklinę sultinio ar vandens ir uždengę patroškinkite. 

Tuo metu kitoje keptuvėje pradėkite nuo aliejaus ir česnako kepimo dalies. Kol paruošite padažą, vištiena išsitroškins, o didžioji dalis skysčio nugaruos. Beliks supilti padažą į vištieną, viską išmaišyti, apibarstyti kapotomis petražolėmis ir pateikti.

Besilaikantiems keto (riebalų) dietos rekomenduoju naudoti riebią grietinėlę. Jeigu nesilaikote dietos ir nemėgstate riebiai – galite ją keisti liesa grietine.

Skanaus!

valgiai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.