Švelnus vištienos troškinys, sužavėjęs ne vieną valgytoją

Švelnus plonomis juostelėmis supjaustytos vištienos troškinys, pateikiamas su spagečiais, gali tapti tikru stebuklu po ilgos dienos, nes pagaminamas labai greitai, nereikalauja ypatingų pastangų ir yra iš tiesų labai skanus. 

Vištiena česnakų, grietinėlės bei garstyčių padaže su spagečiais.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Vištiena česnakų, grietinėlės bei garstyčių padaže su spagečiais.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Vištiena česnakų, grietinėlės bei garstyčių padaže su spagečiais.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Vištiena česnakų, grietinėlės bei garstyčių padaže su spagečiais.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Mukatanas“

Nov 7, 2017, 3:39 PM, atnaujinta Nov 8, 2022, 10:58 AM

Taip sakau todėl, kad šituo paprastu patiekalu yra susižavėjęs ne vienas ir ne du valgytojai. 

Kažkada, lietingą popietę, kai į parduotuvę eiti nebuvo nei noro, nei jėgų, šis receptas padėjo padaryti įspūdį net ir nelabai išalkusiems svečiams. 

Dabar taip paruošta vištiena – neatskiriama dienų, kai būtinai ir skubiai reikia ko nors jaukaus, dalis.

Vištienos juostelės, patiekiamos su spagečiais ir česnakų, grietinėlės bei garstyčių padažu

2-4 (priklausomai nuo alkio lygio) žmogučiams reikės:

  • 500 g vištų krūtinėlių be kaulo ir odos,
  • 4-6 česnako skiltelių,
  • 2 valgomųjų šaukštų garstyčių,
  • 2-3 arbatinių šaukštelių pomidorų tyrės,
  • 1-2 arbatinių šaukštelių vyno acto,
  • 5 valgomųjų šaukštų vištienos sultinio arba vandens,
  • saujelės svogūnų laiškų,
  • 1 svogūno,
  • 3 valgomųjų šaukštų aliejaus,
  • 200 g spagečių,
  • druskos ir juodųjų pipirų,
  • 2 arbatinių šaukštelių kukurūzų miltų,
  • 220 ml neriebios grietinėlės.

1. Dideliame puode užvirkite vandens makaronams. Vištų krūtinėles supjaustykite ilgomis, plonomis juostelėmis.

2. Nulupkite česnakus ir sutarkuokite į dubenį. Į tą patį dubenį supilkite garstyčias, pomidorų tyrę, actą ir sultinį. Išmaišykite.

3. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Keptuvėje įkaitinkite aliejų (2 šaukštus) ir kepkite svogūną apie 1-2 minutes. Į keptuvę sudėkite vištieną, maišant kepkite, kol pabals. Į keptuvę įmaišykite česnakų ir sultinio mišinį. Troškinkite virš mažos ugnies apie 5-7 minutes.

4. Į verdantį vandenį sudėkite makaronus ir gerą žiupsnį druskos. Pamaišykite. Virkite apie 10-12 min., paskui nukoškite ir karštus makaronus sumaišykite su geru šaukštu aliejaus.

5. Sumaišykite kukurūzų miltus su puse grietinėlės ir supilkite į keptuvę, kurioje kepa vištiena. Išmaišykite.
Susmulkinkite svogūnų laiškus ir suberkite į keptuvę. Supilkite likusią grietinėlę, išmaišykite. Troškinkite 2-3 minutes, kol padažas sutirštės. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

6. Vištieną su padažu pilkite ant makaronų. Galite papuošti svogūnų laiškų griežinėliais. 

Skanaus ir jaukaus valgymo! 

Receptu pasidalijo „Mukatanas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.