Teko giliau pasidomėti, perversti daug šaltinių, paklausinėti kaimynų, universiteto dėstytojų... Žodžiu, teko pasiknaisioti.
Ir visgi buvo verta.
Ir visgi buvo verta.
Dalinuosi savo kaimyno Jimmy receptu, kuriuo jis pasidalino besišnekučiuojant sode. Bet, žinote, vyrais ne visada galima pasitikėti, tad tikslesnės informacijos ieškojau internete.
Jimmy pabrėžė, kad šiam paštetui geriausia žuvį susmulkinti peiliu, o ne trinti smulkintuvu iki tyrelės. Žodžiu, turi būti ir šiek tiek pakramtymo.
Man patiko, nesunkiai pagaminama ir aplamai geras patiekalas.
Rūkytos skumbrės paštetas
Reikės:
- 1 didelės karštai rūkytos skumbrės,
- 2 šaukštų grietinės,
- 2 šaukštų krienų,
- 150 g kreminio sūrio be priedų,
- 1 šaukšto citrinų sulčių,
- žiupsnelio druskos,
- žiupsnelio maltų baltųjų pipirų,
- krapų arba svogūnų laiškų.
Gaminimas
Dubenyje išsukite sūrį, krienus ir grietinę.
Susmulkinkite žalumynus ir suberkite į pasiruoštą masę.
Nuo skumbrės nuimkite odą, išrinkite kaulus ir susmulkinkite. Patartina peiliu susmulkinti nedideliais gabaliukais.
Suberkite žuvį į kremo masę ir išmaišykite.
Paragaukite, ar netrūksta skonio ir įberkite druskos bei pipirų, įpilkite citrinos sultis . Išmaišykite.
Palaikykite šaldytuve, kol tieksite.
Skanu su skrudinta duona.