Receptą konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ atsiuntusi Odeta Kudopčenkienė tikina, kad ji šventėms ruoš sumuštinius.
„Šventėms ruošiu tokius sumuštinukus. Darbo nedaug (ir taip turėsiu ką veikti tą dieną), skonis geras ir neatsibodęs, kaip kai kurios mišrainės su silke, kurios keliauja iš šeimos į šeimą“, – rašo Odeta.
Štai jos receptas. Tiks ir šventėms, ir jų laukiant.
Sumuštiniai su silke
Reikės:
- 500 g pievagrybių,
- 200 g silpnai sūdytos silkės filė,
- 4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
- 4 kvadratinių riekių sumuštinių duonos,
- šiek tiek druskos,
- šiek tiek maltų pipirų.
Gaminame
Duonos riekeles paskrudinkite orkaitėje iki lengvai pagels.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Pievagrybius nuvalykite ir susmulkinkite. Dėkite į keptuvę ir virš stiprios ugnies pakepinkite iki apskrus. Berkite druskos ir pipirų, išmaišykite ir nukelkite keptuvę nuo viryklės.
Grybus sudėkite lygiomis dalimis ant skrudinto batono riekelių, užberkite šiek tiek maltų pipirų, ant viršaus uždėkite kelis gabalėlius silkės filė.