Neretai ruošiamas užkandžių arba vadinamasis švediškas stalas. Ką gardaus galima paruošti svečiams?
Jiems neabejotinai patiks sūrio keksiukai su lašišos kremu. Gardu ir patogu valgyti – svečiai net pirštų nesusiteps.
Be to, tokie keksiukai gali tikti ir šventinių pusryčių stalui.
Receptą konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ atsiuntė Andžela Labanauskas.
Sūrio keksiukai su lašišos kremu
Reikalingi produktai (9 vnt.)
Tešlai:
- 100 g tarkuoto sūrio,
- 90 g miltų,
- 1 a. š. kepimo miltelių,
- 2 kiaušinių,
- 2 v. š. grietinės,
- 2 v. š. aliejaus,
- 1-2 a. š. smulkintų krapų.
Kremui:
- 100 g rūkytos lašišos,
- 130-150 g tepamo šviežio sūrio,
- citrinų sulčių, pipirų ir smulkintų krapų pagal skonį.
Gaminame
Kiaušinius, grietinę, aliejų trumpai išplakti, berti persijotus miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti.
Galiausiai sudėti tarkuotą sūrį, krapus ir dar kartelį pamaišyti.
Tešlą dėti į silikonines keksiukų formeles (jeigu tai atskiros formelės, jas pirmiausia sudėlioti į keksiukų skardelę). Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 15-18 min.
Kremui lašišą ir sūrį sutrinti trintuvu, berti pipirų, įspausti citrinų sulčių, įmaišyti krapus.
Atvėsusius keksiukus perpjauti, sutepti kremu ir skanauti.