„Aš šią užkandėlę tikrai ruošiu Kūčioms. Išbandėme ir nutarėme, kad mums labai patiko tiek skonis, tiek patiekimas“, – rašo Audronė Zemenskienė, konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ atsiuntusi šios užkandėlės receptą.
Dalinamės su jumis ir tikimės, kad patiks.
Avokado užkandėlė su tunu
Reikės:
- 2 avokadų,
- 1 dėžutės tuno savo sultyse,
- pusės raudonos paprikos,
- žalumynų (krapų, petražolių ar svogūnų laiškų),
- smulkinto česnako,
- druskos ir pipirų,
- citrinų sulčių (pagal skonį).
Gaminame
Avokadą pepjaukite pusiau ir išimkite minkštimą.
Tuną ir avokado minkštimą sutrinkite šakute.
Papriką ir svogūno laiškus susmulkinkite.
Sumaišykite tuną, avokadą, papikas su svogūnais ir viską pagardinkite pipirais, druska, česnaku ir citrinų sultimis.
Paruoštą masę sudėkite į avokado puseles.
Viskas. Užkandėlė paruošta. „Paprasta, greita ir labai skanu“, – pridūrė Audronė.