Receptą konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ atsiuntė Odeta Kudopčenkė.
Tunu ir pupelėmis įdaryti pomidorai
Reikės:
- 6 didelių pomidorų,
- 2 skardinių tuno,
- 1 stiklinės virtų pupelių,
- 3 skiltelių česnako,
- 1 saujos svogūnų laiškų,
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
- krapų,
- druskos,
- pipirų,
- citrinų sulčių pagal skonį.
Gaminame
Pupeles pamerkiame iš vakaro ir išverdame.
Nupjauname pomidorų viršūnes ir išskobiame.
Svogūnų laiškus susmulkiname kartu su česnaku ir sumaišome su tunu bei virtomis pupelėmis, pagardiname druska, pipirais, citrinų sultimis ir aliejumi. Išmaišome.
Prikemšame pomidorų vidų, užberiame smulkintais krapais ir tiekiame ant skrudintos duonos riekutės.