Apelsininė silkė. Pagaminti paprasta, o skonis – šventiškas

„Aš labai mėgstu silkę, todėl dalinuosi jos receptu. Labai paprastai pagaminama, o skonis – tikrai puikus. Ši silkė verta švenčių stalo“, – rašo Odeta Kudopčenkienė.

 Apelsininė silkė.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Apelsininė silkė.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Apelsininė silkė.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Apelsininė silkė.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 16, 2017, 8:46 AM, atnaujinta Dec 14, 2021, 3:56 PM

Apelsininė silkė

Reikės:

  • 4 silkių filė,
  • 180 ml vandens,
  • 50 ml acto,
  • 40 g cukraus,
  • 1 svogūno,
  • 2 apelsinų,
  • kelių pipirų,
  • lauro lapų,
  • žiupsnelio krapų ar kitokių žalumynų.

Gaminame

Išmaišykite vandenį, actą ir cukrų, kad cukrus ištirptų.

Vieną apelsiną perpjaukite ir išspauskite sultis. Kitą apelsiną supjaustykite plonais griežinėliais ir tada ketvirčiais. Sultis supilkite į marinatą.

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.

Silkę supjaustykite maždaug 1 cm storio juostelėmis.

Sluoksniuokite stiklainyje: silkė, svogūnai, apelsinas, žalumynai ir t. t. 

Į marinatą sudėkite pipirus, lauro lapus ir užpilkite silkę.

Laikykite šaldytuve kelias valandas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.