Apelsininė silkė
Reikės:
- 4 silkių filė,
- 180 ml vandens,
- 50 ml acto,
- 40 g cukraus,
- 1 svogūno,
- 2 apelsinų,
- kelių pipirų,
- lauro lapų,
- žiupsnelio krapų ar kitokių žalumynų.
Gaminame
Išmaišykite vandenį, actą ir cukrų, kad cukrus ištirptų.
Vieną apelsiną perpjaukite ir išspauskite sultis. Kitą apelsiną supjaustykite plonais griežinėliais ir tada ketvirčiais. Sultis supilkite į marinatą.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Silkę supjaustykite maždaug 1 cm storio juostelėmis.
Sluoksniuokite stiklainyje: silkė, svogūnai, apelsinas, žalumynai ir t. t.
Į marinatą sudėkite pipirus, lauro lapus ir užpilkite silkę.
Laikykite šaldytuve kelias valandas.