Siūlome jį išbandyti ir jums.
Ingredientai:
- 2 sūdytos silkės;
- 1 didelis svogūnas;
- po 0,5 saldžios geltonos, žalios ir raudonos paprikos (galite naudoti bet kokią pasirinktą);
- keli pipiro grūdeliai;
- keli lauro lapai.
Marinatui reikės:
- 1 l vandens;
- 1 šaukštelio druskos;
- 2 šaukštų cukraus;
- 6 šaukštų acto.
Silkę išdorojame, nulupame odą, išimame kaulus ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
Svogūną supjaustome pusžiedžiais, paprikas – juostelėmis.
Pasirinktame puode sluoksniuojame: silkė, svogūnai, paprika, pipirai, lauro lapas, silkė ir t.t., kol viską sudedame.
Marinatui vandenyje ištirpiname druską ir cukrų, ragaudami pilame actą. Ragaukite ir marinatą darykite pagal save. Turi būti skanus saldžiarūgštis marinatas.
Užpilame juo silkę, uždarome indą ir dedame keliom valandom į šaldytuvą.
Dieviškai skanu su virtomis bulvėmis.