Močiutės laikų silkė. Dieviškai skanu su virtomis bulvėmis

„Paprasta, močiutės laikų, bet tokia jauki, skani...“, – taip apie šią marinuotą silkę parašė Odeta Kudopčenkienė.

 Marinuota silkė su paprikomis.<br> O.Kudopčenkės nuotr. 
 Marinuota silkė su paprikomis.<br> O.Kudopčenkės nuotr. 
 Marinuota silkė su paprikomis.<br> O.Kudopčenkės nuotr. 
 Marinuota silkė su paprikomis.<br> O.Kudopčenkės nuotr. 
 Marinuota silkė su paprikomis.<br> O.Kudopčenkės nuotr. 
 Marinuota silkė su paprikomis.<br> O.Kudopčenkės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-12-23 14:00, atnaujinta 2023-01-03 14:08

Siūlome jį išbandyti ir jums.

Ingredientai:

  • 2 sūdytos silkės;
  • 1 didelis svogūnas;
  • po 0,5 saldžios geltonos, žalios ir raudonos paprikos (galite naudoti bet kokią pasirinktą);
  • keli pipiro grūdeliai;
  • keli lauro lapai.

Marinatui reikės:

  • 1 l vandens;
  • 1 šaukštelio druskos;
  • 2 šaukštų cukraus;
  • 6 šaukštų acto.

Silkę išdorojame, nulupame odą, išimame kaulus ir supjaustome nedideliais gabaliukais.

Svogūną supjaustome pusžiedžiais, paprikas – juostelėmis.

Pasirinktame puode sluoksniuojame: silkė, svogūnai, paprika, pipirai, lauro lapas, silkė ir t.t., kol viską sudedame.

Marinatui vandenyje ištirpiname druską ir cukrų, ragaudami pilame actą. Ragaukite ir marinatą darykite pagal save. Turi būti skanus saldžiarūgštis marinatas.

Užpilame juo silkę, uždarome indą ir dedame keliom valandom į šaldytuvą.

Dieviškai skanu su virtomis bulvėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?