Tad vakar pasidarėme kepenėlių su troškintais raugintais kopūstais. O dar pačių rinktų baravykų įdėjau, tai išvis garduma buvo.
Troškintos jautienos kepenėlės
Reikės:
- 500 g jautienos kepenėlių;
- pieno kepenėlėms užmerkti;
- 1 didesnio svogūno;
- 1–2 skiltelių česnako;
- 2–3 v. š. miltų;
- druskos;
- pipirų;
- džiovinto raudonėlio;
- petražolių;
- krapų;
- aliejaus kepimui.
Gaminimo eiga:
Visų pirma gerai nuplaukite, apipjaustykite kepenėles ir, užpylus pienu, palikite pastovėti bent 2-3 val.
Po to nupilkite pieną, nusausinkite kepenėlės popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir, įbėrus miltų, išmaišykite.
Nulupkite svogūną su česnaku, supjaustykite ir trumpai apkepkite keptuvėje, kol pradės minkštėti.
Išimkite svogūną su česnaku ir sudėkite kepenėles. Kelias minutes pakepkite ant stiprios ugnies vis pamaišant.
Sudėkite atgal į keptuvę svogūną su česnaku, įpilkite grietinėlės, įberkite prieskonių ir patroškinkite ant nedidelės ugnies 3-5 minutes.
Galite suberti susmulkintus žalumynus.
Patiekite su mėgstamu garnyru ar salotomis.
Aš išviriau grikių ir patroškinau raugintų kopūstų su baravykais.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“.