Šmaikštusis italas papasakos, kad Italijoje per Tris Karalius ateina Kalėdų senio žmona ir geriems vaikams palieka kojinę, prikimštą įvairiausių gardėsių, o blogiems vaikams – kojinę, prikimštą anglių.
Gianas Luca šmaikštaus, kad norėjo gaminti įdarytą kojinę, bet kadangi tinkamos nerado, pagamins įdarytą papriką. O Ali papasakos, kad yra girdėjęs, jog per Tris Karalius diena jau tampa 15 minučių ilgesnė ir įkvėptas to pradžiugins visus žiūrovus, išsiilgusius saulės: iškeps Karibais kvepiantį kokosinį biskvitą su sviestinio kremo pertepimu.
Daug skardaus juoko ir linksmų kulinarinių bei konditerinių triukų pirmoje naujaisiais metais televizijos laidoje „Gardu Gardu“ šeštadienį 9.30 val. per TV3.
Dalinamės Giano Lucos receptu.
Faršu ir sūriu įdarytos paprikos
Reikės:
300 g kiaulienos faršo,
4 vidutinio dydžio paprikų,
1 kiaušinio,
100 g grietinėlės,
100 g tarkuoto parmezano sūrio,
1 skiltelės česnako,
druskos,
pipirų,
1 arb. š. kiaulienos prieskonių,
patiekalui apšlakstyti – rūkyto alyvuogių aliejaus.
Gaminame
Paprikas nuplauti ir nupjauti „kepurėles“ ties koteliu. Išskobti vidų, įtrinti jį druska ir apversti, kad išbėgtų skystis.
Į faršą įmušti kiaušinį, įberti didžiąją dalį tarkuoto parmezano sūrio, supilti grietinėlę, suberti smulkintą česnaką, kiaulienos prieskonius, įdėti druskos pagal skonį ir viską gerai išmaišyti.
Užpildyti paprikas mėsos įdaru ir sudėti į kepimo indą. Apibarstyti likusiu parmezano sūriu ir pašauti į iki 180°C įkaitintą orkaitę.
Kepti 40-60 minučių, priklausomai nuo paprikų dydžio.
Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, uždėti „kepurėles“.
Iškepusias paprikas patiekti apšlakstytas rūkytu alyvuogių aliejumi. Skanaus!