Faršu ir sūriu įdarytos paprikos. Skanus ir sotus valgis visai šeimai

Šį šventinį Trijų Karalių šeštadienį „Gardu Gardu“ laidos virtuvėje Gianas Luca Demarco pasidalins šios šventės šventimo tradicijomis Italijoje, o Ali Gadžijevas apgailestaus, kad Lietuvoje tokių tradicijų nėra. 

Faršu ir sūriu įdarytos paprikos. <br> TV3 nuotr.
Faršu ir sūriu įdarytos paprikos. <br> TV3 nuotr.
Kokosinis biskvitas su sviestinio kremo pertepimu. <br> TV3 nuotr.
Kokosinis biskvitas su sviestinio kremo pertepimu. <br> TV3 nuotr.
Šį šventinį Trijų Karalių šeštadienį „Gardu Gardu“ laidos virtuvėje Gianas Luca Demarco pasidalins šios šventės šventimo tradicijomis Italijoje, o Ali Gadžijevas apgailestaus, kad Lietuvoje tokių tradicijų nėra. <br> TV3 nuotr.
Šį šventinį Trijų Karalių šeštadienį „Gardu Gardu“ laidos virtuvėje Gianas Luca Demarco pasidalins šios šventės šventimo tradicijomis Italijoje, o Ali Gadžijevas apgailestaus, kad Lietuvoje tokių tradicijų nėra. <br> TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 5, 2018, 12:14 PM

Šmaikštusis italas papasakos, kad Italijoje per Tris Karalius ateina Kalėdų senio žmona ir geriems vaikams palieka kojinę, prikimštą įvairiausių gardėsių, o blogiems vaikams – kojinę, prikimštą anglių. 

Gianas Luca šmaikštaus, kad norėjo gaminti įdarytą kojinę, bet kadangi tinkamos nerado, pagamins įdarytą papriką. O Ali papasakos, kad yra girdėjęs, jog per Tris Karalius diena jau tampa 15 minučių ilgesnė ir įkvėptas to pradžiugins visus žiūrovus, išsiilgusius saulės: iškeps Karibais kvepiantį kokosinį biskvitą su sviestinio kremo pertepimu.

Daug skardaus juoko ir linksmų kulinarinių bei konditerinių triukų pirmoje naujaisiais metais televizijos laidoje „Gardu Gardu“ šeštadienį 9.30 val. per TV3.

Dalinamės Giano Lucos receptu. 

Faršu ir sūriu įdarytos paprikos

Reikės:

300 g kiaulienos faršo,

4 vidutinio dydžio paprikų,

1 kiaušinio,

100 g grietinėlės,

100 g tarkuoto parmezano sūrio,

1 skiltelės česnako,

druskos,

pipirų, 

1 arb. š. kiaulienos prieskonių,

patiekalui apšlakstyti – rūkyto alyvuogių aliejaus.

Gaminame

Paprikas nuplauti ir nupjauti „kepurėles“ ties koteliu. Išskobti vidų, įtrinti jį druska ir apversti, kad išbėgtų skystis. 

Į faršą įmušti kiaušinį, įberti didžiąją dalį tarkuoto parmezano sūrio, supilti grietinėlę, suberti smulkintą česnaką, kiaulienos prieskonius, įdėti druskos pagal skonį ir viską gerai išmaišyti.

Užpildyti paprikas mėsos įdaru ir sudėti į kepimo indą. Apibarstyti likusiu parmezano sūriu ir pašauti į iki 180°C įkaitintą orkaitę.

Kepti 40-60 minučių, priklausomai nuo paprikų dydžio. 

Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, uždėti „kepurėles“. 

Iškepusias paprikas patiekti apšlakstytas rūkytu alyvuogių aliejumi. Skanaus!

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.