Šiandien aš bulves sumaišiau su moliūgais – ir nepasigailėjau. Saldžiai aromatingi, sotūs ir gardūs blynai praskaidrins net ir patį darganiausią žiemos vakarą ne tik savo skoniu, bet ir saulėta spalva.
Šiandien aš juos valgiau su graikišku jogurtu, pagardintu trupučiu druskos, pipirų ir česnako, bet taip pat tiks ir paprasta grietinė, o dar pagardinus trupučiu rūkytos lašišos, turėsite visai gurmanišką patiekalą, kuriuo nedvejodami galite vaišinti net įmantriausius svečius.
Moliūgų ir bulvių blynai
Reikės:
- 800 g moliūgo, be odos, sutarkuoto burokine tarka,
- 600 g bulvių, nuskustų, sutarkuotų burokine tarka,
- 1 didelio svogūno,
- 2 kiaušinių,
- 3 šaukštų miltų,
- žiupsnelio muskato riešuto,
- žiupsnio Kajeno pipirų,
- druskos,
- 3 šaukštų moliūgų sėklų,
- alyvuogių aliejaus blynams kepti.
Patiekti reikės:
- grietinės, graikiško jogurto. Taip pat labai tiks truputis rūkytos lašišos.
Gaminame
Sumaišykite tarkuotus moliūgus ir bulves. Įtarkuokite svogūną. Įmaišykite kiaušinius ir miltus. Pagardinkite turpučiu muskato riešuto, geru žiupsniu Kajeno pipirų ir druska. Įmaišykite moliūgo sėklas.
Leiskite tešlai pastovėti 20 minučių.
Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus alyvuogių aliejaus, kabinkite po šaukštą paruoštos masės, keptuvėje formuokite blynus, prispausdami antru šaukštu. Kepkite virš lengvos ugnies apie 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol blynai apskrus.
Mėgaukitės šiais blynais su trupučiu grietinės, graikišku jogurtu, gal ir trupučiu rūkytos lašišos.
Šaltinis čia: „Duok druskos“