Šokoladainis su varške ir bananu
Reikalingi produktai (20x20 cm kepimo formai)
Šokoladainio tešlai:
- 2 dideli kiaušiniai,
- 1 v. š. kakavos,
- 3 v. š. cukraus,
- 80 g sviesto,
- 150 g juodojo šokolado,
- 3 v. š. miltų (50 g),
- žiupsnis druskos.
Varškės sluoksniui:
- 150 g varškės,
- 1 kiaušinis,
- 1 didesnis gerai sunokęs bananas,
- 1 v. š. cukraus,
- vanilės aromato.
Glajui (glajus nebūtinas, galite juo ir neaplieti):
- 40 g šokolado,
- 20 ml grietinėlės.
Gaminame
Šokoladainio tešla. Šokoladą su sviestu ištirpinti, palikti atvėsti. Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti šokoladą su sviestu, berti druskos, išmaišyti, tada suberti miltus su kakava ir trumpai paplakti iki vientisos masės.
Varškės sluoksnis. Bananą sutrinti, dėti varškę, berti cukrų, vanilę, įmušti kiaušinį ir viską gerai išplakti.
Kepimo formą iškloti popieriumi, supilti tešlą, ant viršaus dėti varškės masę ir šakute pamaišyti.
Kepti 175-180 laipsnių orkaitėje apie 30-35 min., ar iškepė, tikrinkite mediniu smeigtuku.
Iškepusį ir atvėsusį galite aplieti šokoladiniu glajumi.
Skanaus!