Žaibiškai paruošiama paukštiena pesto padaže
Reikalingi produktai (2 didelėms porcijoms):
- 500 g vištienos ar kalakutienos filė, supjaustytos gabaliukais,
- 3 v. š. žaliojo pesto padažo,
- 4 v. š. grietinėlės (tinka ir liesa),
- 200 g vyšninių pomidoriukų,
- žiupsnelis druskos,
- maltų kvapniųjų pipirų,
- saujelė bazilikų arba a. š. džiovintų,
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus,
- puselė sviestinio moliūgo,
- 5-6 vidutinio dydžio bulvės,
- 1 v. š. su kaupu džiovintų česnakų miltelių,
- 1 nubrauktas a. š. rūkytos paprikos miltelių,
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus garnyrui kepti.
Kaip gaminti
Moliūgą ir bulves nulupame, nuplauname ir supjaustome storais pagaliukais. Aliejų garnyrui sumaišome su česnakais ir rūkytomis paprikomis, supilame ant daržovių, viską gerai išmaišome, kad aliejumi su prieskoniais pasidengtų kiekvienas gabalėlis.
Pašauname į 220 laipsnių orkaitę paskleidę kepimo skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, ir kepame maždaug 20 minučių.
Rekomenduoju moliūgus pjaustyti stambiau nei bulves, nes jie greičiau iškepa.
Vyšninius pomidoriukus supjaustome puselėmis.
Paukštienės filė apkepiname aliejuje, kol iškepa ir gardžiai apskrunda. Pagardiname druska, pipirais, bazilikais.
Sumaišome grietinėlę su pesto padažu, supilame ant paukštienos, dedame pomidoriukus. Viską patroškiname keletą minučių, kol padažas sutirštėja.
Patiekiame su keptais moliūgais ir bulvėmis.